The Mandalorian

Emmy-vinst för Ludwig Göransson

  • Disney+
Filmtopp
20 september 2020 kl. 12:09

Ett steg närmare EGOT-status.

Under natten till i dag belönades Ludwig Göransson för sin musik i "The Mandalorian". Nu är han blott en Tony-vinst ifrån att kliva in i den exklusiva "EGOT-klubben".

Att det är lysande tider för den svenska kompositören Ludwig Göransson råder det inga tvivel om. Utöver att vara bioaktuell med Tenet och Disney Plus-aktuell med den hyllade Star Wars-serien The Mandalorian, har han nu Emmy-belönats.

Under natten till i dag hölls nämligen en prisutdelning för de mer "tekniska" kategorierna på Emmy-galan, Creative Arts Emmy, där Ludwig prisades för musiken till den första säsongen av The Mandalorian.

– Jag var ute efter samma känsla som jag hade när jag såg Star Wars för första gången när jag var var kanske 9-10 år. Musiken fick mig att känna att jag var på en annan planet, säger Ludwig till SVT.

Ludwig Göransson har sedan tidigare Oscarsbelönats för sin musik till superhjältefilmen Black Panther och vunnit tre Grammyvinster. Nu behöver han bara vinna en Tony-award för att kunna titulera sig EGOT-vinnare.

The Mandalorian går nu att se på Disney Plus Sverige.

För mer läsning ---> Scrolla vidare!

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL