Recension: Lightyear (2022) | Filmtopp.se

Då kan du streama Lightyear på Disney+

  • Disney+
Filmtopp
20 juli 2022 kl. 13:07

Nu kommer rymdjägaren till streamingtjänsten

Snart är väntan över. Nu meddelar Disney att vi redan i sommar kommer att få ta del av Pixars senaste film "Lightyear" på Disney+.

Trots att filmen nyligen hade biopremiär är det inte l långt kvar tills Pixars senaste storfilm, Lightyear, blir tillgänglig för hemmapubliken. Filmen, som har väckt viss diskussion online för en kortvarig, samkönad kyss, är ingen fortsättning på Toy Story-sagan. Istället ska den föreställa att vara den film som Andy såg 1996 och som fick honom att vilja köpa en Buzz Lightyear-docka.

Svalt kritikermottagande

Då släpps Lightyear på Disney+
Snart kan du streama Lightyear på Disney+. Foto: Disney.

Filmen fick relativt svalt mottagande av omvärldens kritikerkår och här på Filmtopp skrev Eric Diedrichs följande om filmens premiss

"Vi har slut på idéer, men vi vet att ni, precis som Andy, snart kommer att köpa våra leksaker". Vidare uppmanade han Filmtopps läsare att inte se filmen på bio utan vänta tills den släpps på Disney+ istället. Detta för att undvika att vi får en "långfilm om när Andy upptäckte Mr. Potato Head och Slinky med". 

Hyllats för sin läckra design

Lightyear har samtidigt hyllats för sin läckra design och andra kritiker har inte varit lika hårda. Med 60 av 100 i Metascore skriver exempelvis The Guardians Peter Bradshaw att filmen "studsar fram, zappande genom sin speltid" och gav den 4 av 5 i betyg.

Lightyear har premiär på Disney+ den 3 augusti och du har alltså Filmtopps välsignelse att se filmen nu.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL