Black Panther: Wakanda Forever (2022)

Black Panther: Wakanda Forever slår rekord på Disney+

  • Disney+
Filmtopp
07 februari 2023 kl. 10:44

Kanonstart för Marvelfilmen

Den nya Marvelfilmen "Black Panther: Wakanda Forever" går rekordstarkt på Disney+. Fem dagar efter lansering har den blivit den mest sedda Marvel-premiären på streamingtjänsten.

Black Panther: Wakanda Forever fick ett positivt om än något ojämnt mottagande från båda kritikerkåren och publiken världen över. Trots detta har intresset för att ta del av den 160 minuter långa Marvelfilmen varit rekordstarkt, åtminstone hemma i TV-soffan.

Fem dagar efter premiären på Disney+ kan vi nu konstatera att Black Panther: Wakanda Forever är den mest sedda Marvel-premiären någonsin hos streamingtjänsten globalt. Detta baseras på antalet timmar som filmen streamades under sina första fem dygn på tjänsten. Exakt hur många timmar det rör sig om är däremot inte känt.

Black Panther

Nu släpps också en dokumentär

Passande nog kan vi redan i morgon – onsdagen den 8 februari – få följa med bakom kulisserna på hur det går till att skapa en sådan framgång. Assembled: The Making of Black Panther: Wakanda Forever är nämligen en ny installation i dokumentärserien Assembled, som går igenom skapandet av Marvelfilmerna.

Flera chanser på Oscarsgalan

Wakanda Forever rönte framgångar på årets upplaga av Golden Globes-galan där Angela Bassett tilldelades priset för Bästa kvinnliga biroll i en spelfilm. På Oscarsgalan har hon inte bara chansen att upprepa sin seger – utöver Bästa kvinnliga biroll är filmen också nominerad i kategorierna Bästa specialeffekter, Bästa kostymdesign, Bästa smink och Bästa originalsång. I den sistnämnda kategorin är vår egen Ludwig Göransson med och tävlar. Han har nämligen varit med och skrivit det populära tävlingsbidraget Lift Me Up.

"Black Panther: Wakanda Forever" finns nu att streama hos Disney+

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL