Abbott Elementary

Abbott Elementary säsong 2 – premiär på Disney+

  • Disney+
01 mars 2023 kl. 12:03

Snart börjar skolan igen

"Abbott Elementary" säsong två är äntligen här och tar tittarna på en galen åktur genom ett nytt oförglömlig skolår! Säsong två streamas på Disney+ med premiär i dag, den 1 mars.

Den andra säsongen av den amerikanska, Emmy-vinnande tv-komedin Abbott Elementary, skapad av Quinta Brunson, hade premiär på ABC i USA och i september 2022 och pågår fortfarande. Den andra säsongen, som nu också haft premiär på Disney+ i Sverige, kommer att bestå av totalt 22 avsnitt.

Huvudkaraktären Janine Teagues skådespelas av skaparen Quinta Brunson. Janine är en positiv lärare vid den dåligt finansierade Abbott Elementary, en fiktiv skola i Philadelphia med övervägande afroamerikanska barn. Serien följer skolans rektor och teamet av lärare när de navigerar genom en mängd olika utmaningar och händelser på sin skola.

Genom en unik blandning av humor, hjärta och lärande utforskar Abbott Elementary vardagen för lärare och elever i en skola, samtidigt som den tar sig an olika teman och ämnen som är relevanta för dagens samhälle. Serien skildrar ofta de svåra förhållanden som lärare möter i sin yrkeskarriär, från budgetnedskärningar till elever som kämpar med sociala och emotionella problem. 

Premiär för "Abbott Elementary" säsong 2 på Disney+

Chris Perfetti, Janelle James, Shwayze
Foto: Disney+

Serien är en hyllning till lärare och deras betydelsefulla roll i samhället, samtidigt som den erbjuder en underhållande och lärorik tittarupplevelse. Abbott Elementary är en lättillgänglig och rolig serie som passar för hela familjen.

Disney+ bjuder på ännu mer humor, hjärta och lärande i denna efterlängtade säsong två av "Abbott Elementary" – med premiär i dag, den 1 mars.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL