Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Aladdin

Disney gör film på Tusen och en natt

Kristian Andersson | Nyhet
11 oktober 2022
Kristian Andersson | Nyhet
11 oktober 2022

Vill modernisera det klassiska verket

Disney vill göra en live action-film på "Tusen och en natt". Tanken är att den ska uppgradera sagor med Science Fiction.

De flesta av oss känner troligen igen flera sagor från Tusen och en natt som har sitt ursprung från Iran. Därifrån har vi bland annat fått Aladdin, Ali Baba och de fyrtio rövarna och Anden i flaskan. Nu vill Disney göra en live action-film på Tusen och en natt, rapporterar Deadline.

Den amerikanska tidningen berättar att Disney vill använda sig av flera berättelser för en ny filmsatsning, men den här gången med en twist. De uppges planera att modernisera filmerna genom att dels göra dem otecknade, men också med inslag av Science Fiction, något som inte ursprungligen finns med i sagorna.

Personen som sägs skriva manuset är Arash Amel som tidigare jobbat med Disney. Han ligger bland annat bakom filmen Rise. Han har även producerat Netflix-filmen Outside the Wire som svenske Mikael Håfström regisserade.

Vilka sagor Disney kommer att hämta sin inspiration ifrån är ännu inte känt. Men trots att Disney gjort flera otecknade tagningar på klassiska verk, förstår vi det som att filmen på Tusen och en natt blir något annorlunda för bolaget. 

Mer läsning:

 

 

NÄSTA ARTIKEL