Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Disney sparar stora pengar på att lämna Johnny Depp

Disney sparar stora pengar på att lämna Johnny Depp

Kristian Andersson | Nyhet
06 januari 2019
Kristian Andersson | Nyhet
06 januari 2019

Ny Pirates of the Caribbean på gång. Denna gången får nog Johnny Depp stanna på land.

En bild på Jack Sparrow
Foto: Walt Disney - Jack Sparrow

Walt Disney planerar att reboota "Pirates of the Caribbean"-franchisen. Enligt uppgifter utan Johnny Depp i rollen som Jack Sparrow. Nu arbetar Deadpool-författarna Rhett Reese och Paul Wernick på ett nytt manus som ska sparka liv i den långtgående piratserien.

Skepp å hoj å en flaska med rom! men inte för Johnny Depp. Enligt The Guardian kommer den skandalomsusade filmstjärnan inte att återvända till sin roll som Jack Sparrow i nästa Pirates of the Caribbean-film. Anledningen till detta är förmodligen flera.

Dels vill de ge filmserien en fräsch nystart så att den kan fortsätta rulla ett tag till (i Hollywood är 15 år av uppföljare ingenting). Dels har vi skandalerna om flera anmälda misshandlar, bland annat av sin före detta hustru Amber Heard. Sedan har vi den saftiga lönen. Forbes men att Disney skulle spara cirka 90 miljoner dollar genom att inte ge honom en roll.

Franchisen har under åren spelat in väldigt stora summor. 4,5 miljarder dollar har det blivit världen över. Detta trots att den senaste och femte filmen gick ”dåligt” jämfört med de andra filmerna. The Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge kostade 230 miljoner dollar att göra och omsatte cirka 800 miljoner dollarDöd mans kista och I främmande fartvatten omsatte båda över en miljard dollar.

Manusförfattarna Rhett Reese och Paul Wernick, som mest är kända för sitt arbete med Deadpool, jobbar just nu på ett manus för en ny Pirates-film. Detta med Disneys förhoppningar om att sparka nytt liv i de gamla piratgaloscherna.

Läs också om filmen med Johnny Depp som läggs på is!

Är Pirates of the Caribbean värd att se utan Johnny Depp?

NÄSTA ARTIKEL