Så blir Villa Wahlgren – Pernilla Wahlgrens nya realityserie

Villa Wahlgren säsong 2 – detta vet vi

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad kl. 17:05 | Publicerad 17 maj 2023 kl. 11:05

Fortsätter Pernilla Wahlgrens byggande av sin dröm i en andra säsong?

I "Villa Wahlgren" har vi fått haka på när Pernilla Wahlgren har försökt bygga sitt nya drömhem på Lidingö. Med tanke på att den första säsongen nu har gått i mål, tar vi en titt på om en säsong 2 av "Villa Wahlgren" kan tänkas vänta runt hörnet.

Den första säsongen av Villa Wahlgren har gått i mål. I programmet, som har sänts i fyra avsnitt på Kanal 5 och discovery+, har vi fått följa med Pernilla Wahlgren  under tiden som hon byggt sitt drömhus på Lidingö.

Som vi tidigare fått veta i bl.a. Wahlgrens värld sålde Pernilla sitt gröna hus och köpte en tomt. Där har hon nu upprättat sina drömmars hus – en resa som tv-publiken har fått ta del av.

Vid sin sida genom programmet och projektet har Pernilla den etablerade arkitekten Thomas Sandell. I avsnitten får vi se Sandell ifrågasätta några av Pernillas val, som storleken på huset som är tänkt till henne och sonen Theo Wahlgren samt eventuellt partners Christian Bauer. Men Sandell har också berömt Pernilla för många aspekter gällande drömhuset.

När den första säsongen nu tagit slut tar Filmtopp en titt på framtidsutsikterna för realityserien.

Villa Wahlgren säsong 2 – detta vet vi
Foto: discovery+

När kommer Villa Wahlgren säsong 2?

Några konkreta uppgifter om en andra säsong av Villa Wahlgren finns i dagsläget inte, så vi lämnas till att spekulera om programmets framtid – men inte helt utan ett och annat att gå på.

När vi väger in de olika aspekterna som kan påverka en säsong 2 av är det inte mycket som tyder på att en andra säsong kommer att dyka upp den närmaste tiden. En anledning till det är att husprojektet i slutet av den första säsongen är så långt gånget. Som husägare vet finns det visserligen oändligt med projekt att fokusera på för den som vill – och Lundellhuset - Sveriges lyxigaste bygge har discovery+ lyckats mjölka i hela fem säsonger – men det känns onekligen som om Villa Wahlgren till stor del spelade ut sin roll med sina fyra avsnitt.

Ytterligare en sak som står i vägen för en eventuell fortsättning är att Pernilla Wahlgren snart tar sig an rollen som programledare för Allsång på Skansen, och att kombinera uppdrag på statliga SVT och privata bolag är som bekant inte alltid det lättaste. Med tanke på den tv-personlighet som Pernilla är lär det här dock inte vara det sista vi ser av hennes drömhus. Det lär sannolikt inte hamna i fokus i andra program framöver och någon form av så-har-det-gått-uppdatering efter Villa Wahlgren känns inte heller helt orimligt.

Tanken på en säsong 2 av Villa Wahlgren bör med andra ord inte förkastas helt och hållet, men med det sagt är det nog ingenting som fans av realityserien bör räkna med den närmaste tiden.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL