Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Vi i villa – Schyfferts nya serie på discovery+

Då har Vi i villa premiär på discovery+

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 december 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 december 2021

Henrik Schyfferts "Vi i villa" släpps snart

Under 2022 släpps serien baserad på välkända romanen "Vi i villa" på discovery+. Henrik Schyffert regisserar och Felix Herngrens bolag FLX producerar. I huvudrollerna hittar vi Mattias Nordkvist, Sanna Sundqvist, Johan Widerberg och Helena Af Sandeberg.

MER LÄSNING:

I streamingtjänstens nya dramakomedi, baserad på boken Vi i villa från 2008 av Hans Koppel, möter vi en man på gränsen till sammanbrott. Anders 43, lever med fru, dotter, villa och vovve. Han har en bra jobb, ett invant umgänge, allt borde vara bra. Men Anders lämnade sina drömmar för länge sedan och känner sig instängd i det välpolerade förortslivet. Parmiddagarna, renoveringstjatet, semestertjatet och medelklassens förljugenhet står honom upp i halsen. Vuxencharaden kunde mycket väl ha fortsatt men när han en dag ser sin dotter i utanförskap känner han att han fått nog. Desperat i sin längtan efter förändring börjar han trakassera sina grannar. 

- Jag känner igen mig obehagligt mycket i Anders. I hans förakt för yta, meningslös statusjakt och machokultur. Han kämpar så mycket med att passa in i en värld som han egentligen inte vill tillhöra. Jag tror många kommer känna igen sig i Anders långsamma förfall. Jag gör det garanterat i alla fall, säger Mattias Nordkvist. Nordkvist har tidigare gjort roller i serier som Snöänglar, White Wall och Vår tid är nu

Inspelningen av Vi i villa är pågående

Vi i villa serien av Henrik Schyffert
Foto: discovery+.

I serien Vi i villa vi även se välkända ansikten som Sanna Sundqvist (Ring Mamma!) Johan Widerberg (Bäckström), Helena Af Sandeberg (Deg) och Filip Berg

Huvudförfattare för discovery+ nya orignal är Tove Eriksen Hillblom (Sjölyckan, Solsidan) och avsnittsförfattare Henrik Schyffert (Spring Uje spring, Zebrarummet) och Maria Nygren (Jägarna, Advokaten, Fartblinda).

Vi i villa är så mycket mer än en medelklassatir. Den handlar om den smärtsamma insikten om att livet inte blivit som man tänkt sig, och hur det kan vara mörkt, vidrigt, roligt, varmt och kärleksfullt på en och samma gång. Man är, enligt uttrycket, aldrig lyckligare än sitt olyckligaste barn, och i serien möter vi inte bara en vilsen medelklassman utan även en pappa och en gripande far-dotter-relation central för det här dramat, säger regissör Henrik Schyffert.

Inspelningen pågår just nu och har premiär den 7 april.

NÄSTA ARTIKEL