Vem tror du att du är? – Allt om nya serien

Vem tror du att du är? säsong 4 – detta vet vi

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad kl. 16:05 | Publicerad 17 maj 2023 kl. 12:05

Blir det en ny säsong av Vem tror du att du är?

Vem tror du att du är? är det uppskattade programmet där kända svenskar får utforska sina rötter. I avsnitten får profilerna bege sig på en resa bakåt i tiden där tidigare okända avslöjanden görs om deras förfäder – som ofta har en stark, emotionell påverkan på kändisarna.

Programmet sändes i nio säsonger på SVT mellan 2009–2016 och gjorde sedan comeback på Kanal 5 och discovery+ 2021. I de senaste tre säsongerna har vi fått se folkkära profiler som Felix Herngren, Johan Ulveson, Börje Salming, Jill Johnson och Carola m.fl. utforska sina rötter.

Nu när den senaste säsongen gått i mål utforskar vi om det finns fler avsnitt som eventuellt väntar på oss i framtiden.

Vem tror du att du är? säsong 4 (2024) – detta vet vi
Börje Salming medverkade i säsong 2 (2022) av Vem tror du att du är? Foto: discovery+

När kommer Vem tror du att du är säsong 4?

I skrivande stund finns det inga besked i om det kommer en ny säsong av Vem tror du att du är? 2024. Med det sagt spår vi goda chanser för en säsong 4 av den populära serien. Den främsta anledningen till det är att programmet till synes har en bred och trogen följarskara. En annan anledning är att det är en förhållandevis billig produktion.

Något som skulle kunna stå i vägen för en eventuell fortsättning är jakten på profiler, men inte heller det kan vi tänka oss är ett problem. En handfull svenska kändisar medverkar varje år och att få utforska sina rötter med hjälp av experter är en möjlighet som många skulle kasta sig över.

Om inte programmets tittarsiffror har störtdykt under säsongen tror vi med andra ord att det finns mycket goda chanser att vi får se en säsong 4 av Vem tror du att du är? år 2024 – eller kanske ännu tidigare.

Det är inte helt omöjligt att vi får nya avsnitt redan någon gång under hösten 2023. Mellan säsong 2 och 3 passerade det nämligen bara ett halvår. Upprätthåller discovery+ och Kanal 5 det tempot bör vi alltså få en ny säsong redan i september 2023, vilket också är den tiden på året då de två första säsongerna släpptes. Ett annat troligt scenario är också att programmet helt enkelt kommer att komma på våren framöver och att vi istället kan räkna med nya avsnitt omkring mars 2024.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL