Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Vem tror du att du är? – Allt om nya serien

Vem tror du att du är? – Allt om nya serien

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 augusti 2021

Allt du behöver veta om Vem tror du att du är?

Det omtyckta programmet "Vem tror du att du är?" återuppstår på discovery+ och vi har samlat ihop den viktigaste informationen om den kommande säsongen åt dig – allt från hur programkonceptet ser ut till vilka profiler som kommer att vara med i avsnitten.

Den nya serien Vem tror du att du är? som syns på Discovery+ (efter att tidigare ha sänts på SVT) har premiär den 1 september. Serien sändes första gången redan 2009 och gick sedan i hela nio säsonger på SVT innan serien till sist lades på is 2016.

Nu har alltså Discovery tagit över rättigheterna till konceptet och återupplivat det populära programmet – något som kan visa sig vara ett riktigt genidrag. Vem tror du att du är? har sedan tidigare en gedigen följarskara och nylanseringen lär säkerligen locka ytterligare tittare till tv-rutan.

LÄS MER: Bästa serierna på Discovery+

Detta är Vem tror du att du är?

"Vem tror du att du är?" är programmet som utforskar frågan om varifrån vi egentligen kommer. De flesta av oss har en viss aning om vilka våra närmaste förfäder är och vad de gick igenom i sina liv, men det finns sannolikt mycket mer som vi inte vet om – och det är precis det som Vem tror du att du är? väljer att utforska.

I programmet hjälper släktforskare och experter till att nysta i kända profilers bakgrund för att avslöja tidigare oberättade historier om deras släktingar. Profilernas spännande resor tillbaka i tiden är fyllda av öden som är präglade av både ljus och mörker, kärlek och sorg – och i slutändan får de en klarare bild över vad som har banat väg för att de ska stå där de står idag.

Det som skiljer nyversionen av programmet från sin föregångare är bland annat att berättartempot kommer att vara något högre. Under säsongen kommer tittaren att få följa profilernas resor parallellt över avsnitten.

Deltagarna i Vem tror du att du är?

Deltagarna i Vem tror du att du är?
Deltagarna i nya Vem tror du att du är? Foto: discovery+

Under den nya säsongen av Vem tror du att du är? kommer vi att få utforska sex stycken folkkära profilers ursprung. Regissören och skådespelaren Felix Herngren kommer tillsammans med artisten Linnea Henriksson, kocken Markus Aujalay, konstnären Carolina Gynning, skådespelaren Maria Lundqvist och skådespelaren Johan Ulveson att resa tillbaka i tiden för att utforska sina rötter i avsnitten.

– Att leta i sitt förflutna är att hitta sig själv lite mer, säger Herngren i ett pressmeddelande från Discovery. Min resa genom Sverige och min familjehistoria var minst sagt omtumlande. Som jag misstänkte låg tragik och humor sida vid sida.

Då sänds programmet.

"Vem tror du att du är?" kommer att lanseras på discovery+, men kommer också att sändas på Kanal 5. Den nya säsongen är uppdelad i åtta stycken avsnitt som kommer att sändas med en veckas mellanrum. Premiären för det första avsnittet är den 1 september och det sista avsnittet har premiär den 20 oktober.

Det var tidigare i våras som Discovery Networks meddelade att de hade tagit över den tidigare tittarsuccén Vem tror du att du är? för att förnya och paketera programmet som en originalserie på sin streamingplattform, discovery+. Programmet produceras tillsammans med Warner Bros ITVP och är baserat på ett koncept från Storbritannien.

LÄS MER: Årets bästa serier

NÄSTA ARTIKEL