Kompani Svan affischbild

Rekryternas samarbete testas i Kompani Svan – och deras kalsongvikning

  • Discovery+
Uppdaterad 19 september 2023 kl. 08:52 | Publicerad 18 september 2023 kl. 19:00

Rekryterna stöttar varandra trots lagindelningar

Efter en tuff första natt är det äntligen dags för rekryterna att ta sig igenom riktiga utmaningar. Först testas deras lagarbete när de ska ta sig igenom en stridshinderbana. Sedan testas deras orienteringsförmågor när de ska hitta tillbaka till majoren och kaptenen på två timmar med endast en karta och en kompass.

Det var inte många timmar sömn som erhölls rekryterna när de vaknar upp efter sin första natt på logementet. Utmattade och lite gnälliga måste de nu dessutom städa upp efter sig i sina skåp och bädda sängarna ordentligt inför morgoninspektionen. Efter den första inspektionen måste samtliga rekryter göra om flera saker för att få logementet i absolut toppskick. Som tur är får de godkänt efter andra rundan av sängbäddning och kalsongvikning.

Kompani Svan, rekryterna gör armhäng i stridshinderbanan
Ett av de första hindren var armgång i stridshinderbanan. Foto: discovery+

Stafett genom en hinderbana

I dagens avsnitt av Kompani Svan är det även dags för rekryternas första utmaningar, där de kommer att samla poäng för att kunna stanna kvar i kompaniet. I den första utmaningen delas rekryterna upp i två lag, Lag Blå och Lag Gul. Tillsammans som lag ska de ta stafett genom en stridshinderbana. I hinderbanan ska de bland annat klättra, krypa, balansera och springa.

Med hjälp av gott lagarbete bestämmer de själva i vilken ordning och vilka hinder alla tar.

Det är upplyftande att se hur alla hejar på varandra när de byter av stafettpinnen. Även motståndarna hejar på varandra. Därför blir det inga sura miner när Markus Granseth slutligen korsar mållinjen innan Antonija Mandir och därmed ger segern till det gula laget.

Hitta hem är på kartan i andra utmaningen

I den andra utmaningen för dagen förs rekryterna ut i skogen uppdelade i tre olika lag; Lag Gul, Lag Blå och Lag Röd. Med endast en karta och kompass ska de ta sig till stället där major Svan och kapten Tornving väntar på dem. De har två timmar på sig att hitta rätt.

Kompani Svan, orienteringsutmaning
Lag Gul försöker förstå sig på kartan i utmaningen "Hitta hem". Foto: discovery+

Trots att ingendera av lagen verkar ha stenkoll på kartor, och trots att det är en varm sommardag och de behöver springa runt med stridsutrustning på ryggen, lyckas alla tre lagen att komma fram i tid. Och även denna gång hejade alla på varandra trots laguppdelning när de kom inspringandes.

Hittills har ingen utmaning varit alltför svår men nu när överbefälet vet vad rekryterna går för kan det börja trappas upp ...

"Kompani Svan" säsong 2 följer ni på Kanal 5 och discovery+. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL