Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för Mord i svenskparadiset

Premiär för Mord i svenskparadiset säsong 1

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 november 2021

Häpnadsväckande fall sätt under luppen i ny dokumentärserie

I Discovery+ nya dokumentärserie "Mord i svenskparadiset" granskas fallet om paret Jessica och Joakim Silva vars semester i Dominikanska republiken stället i två dödsfall och en mordutredning med obesvarade frågor.

MER LÄSNING:

Den 5 mars 2020 anträffas Jessica Silva död på sitt hotellrum i lyxparadiset Punta Cana i Dominikanska republiken. Det är maken Joakim Silva som hittar Jessica livlös och tillkallar hotellpersonal. Han häktas senare under natten och anklagas för att ha bragt Jessica om livet. Bara några timmar senare hittas han död i sin cell. 

Vad föranledde egentligen Jessicas död och hade maken Joakim någonting med det eventuella mordet att göra? Och vem är det som mitt i i händelsernas förlopp tar ut en stor summa pengar från Joakims bankonto? Dessa frågor försöker produktionen tillsammans med Jessicas dotter Elin Andersson att få svar på.

– När den första obduktionsrapporten kom så var ju den väldigt motsägelsefull. Det stod att hon hade blivit kvävd samtidigt som det första beskedet var att hon skulle vara alkoholförgiftad. Då försvann ju den förklaringen om att det skulle vara dråp eller mord av något slag. Det är ingenting som är logiskt i den rapporten, säger Elin Andersson i ett pressmeddelande.

"Mord i svenskparadiset" säsong 1 består av tre delar som visas exklusivt på Discovery+ och Kanal 5.

NÄSTA ARTIKEL