Herre på täppan – allt om den nya serien

Premiär för Herre på täppan – så var första avsnittet

  • Discovery+
Sofie Landgren
06 november 2022 kl. 06:11

Sveriges största kändistävling – nu på discovery+

Nu kan vi se det första avsnittet av discovery+ "Herre på täppan", programmet där det viktigaste inte är att vinna, utan att inte komma sist.

I dag har Herre på täppan premiär på discovery+ och Kanal 5. Programmet är baserat på ett belgiskt format, 99 To Beat, och det blir minst sagt kändistätt. I avsnitten får vi följa fyrtio kända svenska profiler tävla i trettionio deltävlingar. Det finns bara en regel: kom inte sist. I varje deltävling sållas en kämpe ut och till sist finns bara en herre på täppan kvar.

Som programledare ser vi ingen mindre än vår folkkära profil Carina Berg. Hon är, i vanlig ordning, proffsig i sin roll och har inga problem med att skämta både med, och om deltagarna. Det hålls ett högt tempo under hela programmet och tävlingarna rivs av en efter en. Det är en salig blandning deltagare där vi får se allt från före detta realitystjärnor, sportprofiler, och artister till Anna Book och Mackan Edlund slita för att inte komma sist. 

Premiär för Herre på täppan – så var första avsnittet
Sigrid Bárány och Junior Marques Lerin. Foto: discovery+. 

Först ut med att bli sist är ingen mindre än kocken Sigrid Bárány som inte lyckas få tag i en färggladboll. TV-profilen Manoel "Junior" Marques Lerin blir sist i andra tävlingen när han är för långsam på att klistra fast pappersremsor på en skiva.

Annette, Angela, Bingo, Carina, Mcuze, Junior, Sigrid. Foto: discovery+.

När vi kommer till tävling nummer tre blir deltagarna täckta av konfetti som de sedan tvingas att städa upp. Den deltagare som är sämst på att städa och få bort konfettin från både sig själv och sin matta är den före detta Paradise Hotel-deltagaren Marcus "Mcuze" Johansson. I den femte, iskalla tävlingen, om att smälta is för att få fram en visselpipa är det curlingspelaren Anette Norberg som kommer sist. I de resterande två tävlingarna för kvällen kommer även den tidigare Robinson-deltagaren Angela Praxedes och profilen Bingo Rimér sist och får lämna programmet.

Det här är verkligen ett underhållningsprogram för hela familjen. Det hålls ett högt tempo och det blir aldrig långtråkigt. Missa inte Herre på täppandiscovery+ och kanal 5

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL