Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Över Atlanten säsong 4 – alla deltagare

Över Atlanten säsong 4 – alla deltagare

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 januari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 januari 2022

Ett nytt gäng ger sig ut på sitt livs seglats

En ny säsong av populära "Över Atlanten" kommer till Discovery+ och Kanal 5 senare i år. I ett pressmeddelande presenterar Discovery Networks alla deltagare som kommer att medverka i den nya säsongen.

Det är återigen dags för ett modigt gäng folkkära svenskar att ge sig ut på sitt livs seglats, att för egen hand och utan följebåt ta sig de 2 700 milen över Atlanten.

De som korsar världshavet i säsong 4 av det Kristallen-nominerade Discovery+ originalet är artisten och låtskrivaren Casper Janebrink, tv- och dansprofilen Ann Wilson, artisten Loreen Talhaoui, programledaren Erik Ekstrand, skådespelaren Linus Wahlgren och före detta fotbollsspelaren Kenneth Andersson.

– Jag är så taggad på denna resa, jag har inte seglat längre än till Danmark förut och det har varit en dröm att få göra en längre segling. Jag har alltid älskat havet och lite seglarkunskaper har jag, fast det var längesedan jag fick praktisera det. Jag hoppas det blir en rolig, äventyrlig och fartfylld resa med många skratt och minnen för livet, säger Casper Janebrink.

Resan mellan Gran Canaria och Karibien beräknas ta 18 dagar och förväntas bli tuffare än tidigare säsonger då besättningen ska segla en mindre båt. Allt behöver skötas manuellt, utrymmena är trängre och det finns ingen kock. Det ställer höga krav på alla medverkande i form av segling, samarbete och hushållning. 

– Det är skräckblandad förtjusning och lite galet, jag har seglat en del men inte i närheten av den här nivån. Jag älskar att utmana mig själv och försöker också lära ut till andra hur viktigt det är att våga testa nya saker och gå utanför sin bekvämlighetszon – så nu lever jag som jag lär, det kommer definitivt att bli en stor livsupplevelse, säger Ann Wilson.

– Jag har drömt om att få göra en långdistanssegling och ser verkligen fram emot att koppla bort allt annat och bara vara här och nu ute på havet, tror det kommer bli en ordentlig rehab för hjärnan. Jag har alltid gillat Över Atlanten väldigt mycket och är jätteglad att nu kunna vara med och göra den här resan, säger Linus Wahlgren. 

Tuffaste säsongen hittills

Till sin hjälp har gruppen två vaktkaptener och skeppare Gunnar ”Gurra” Krantz, en av Sveriges mest erfarna seglare som tävlat internationellt i över 30 år. 

– I år blir det segling "på riktigt", det vill säga allt ska skötas manuellt: inga elvinschar, inga rullfockar och vi har heller ingen kock ombord. Det finns också väldigt begränsat med diesel på båten vilket innebär att vi inte ska använda motorn i lätt vind. Det kommer helt enkelt bli tuffare. Deltagarna kommer behöva vara väldigt närvarande och försöka bli ett med vad de ska göra. Jag tror det kommer gå bra, deras inställning är på topp, det verkar vara ett härligt gäng med hjärtat på rätta stället, säger Gurra Krantz. 

Över Atlanten har vuxit sig till en riktig publikfavorit och var år 2021 nominerade till tv-priset Kristallen. Tidigare säsonger har vi fått följa kända profiler som Eva Röse, Marko Lehtosalo, Anders Limpar, Jessica Almenäs, Tareq Taylor, Sofia Wistam, Agneta Sjödin, Thomas Wassberg m.fl. på äventyret.

"Över Atlanten" produceras av Mastiff och säsong 4 har planerad premiär på Discovery+ senare i år.

LÄS OCKSÅ:

NÄSTA ARTIKEL