Olof Lundh och Ebba Kleberg von Sydow vinner Alla mot alla 2022

Olof Lundh och Ebba Kleberg von Sydow vinner Alla mot alla 2022

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad 21 december 2023 kl. 22:12 | Publicerad 15 december 2022 kl. 23:12

Kammade hem vinsten efter utslagsfråga

Det blev en riktig rysare i "Alla mot alla" 2022 som gick hela vägen till utslagsfråga. Det vinnande laget blev i slutändan Olof Lundh och Ebba Kleberg von Sydow.

En lång och händelserik säsong av Filip och Fredriks älskade frågesport har nu gått i mål efter en rafflande final på Avicii Arena där artisten Markus Krunegård och hans musiker agerade husband. Vinnarna av Alla mot alla 2022 blev Olof Lundh och Ebba Kleberg von Sydow, som hämtade ikapp ett underläge mot Annika Lantz och Johar Bendjelloul

Olof Lundh och Ebba Kleberg von Sydow vinner Alla mot alla 2022
Foto: discovery+.

 

Olof Lundh och Ebba Kleberg von Sydow vinnare av Alla mot alla efter utslagsfråga

Många hade förväntat sig en pampig och underhållande final, men kanske inte så här nagelbitande. För spännande blev det när Ebba och Olof lyckades hålla sig jämna i kampen mot favorittippade Annika och Johar. I den grad att det efter sista frågeämnet stod helt lika och fick gå till utslagsfråga.

Den fråga som skulle avgöra allting var då följande: vilket år invigdes Öresundsbron? Annika och Johar sastade på 2001 som de båda hade skrivit ner i sina anteckningsblock – men det korrekta svaret var 2000, vilket Ebba och Olof prickade helt rätt på.

Äntligen fick Ebba och Olof, som deltagit flera gånger i programmet, bärga hem titeln. Att det hände i programmets första final på Avicii Arena gjorde säkerligen det hela extra skönt för dem. Annika och Johar kan trösta sig med att de vann föregående år och därmed spelat två raka finaler. 

Sammantaget blev det en perfekt start för programmets stora satsning att låta finalen utspelas inför en publik på tusentals människor.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL