Nassim om den tuffa seglatsen i Över Atlanten: ”Blir dimmigt framför mig”

Nassim om den tuffa seglatsen i Över Atlanten: ”Blir dimmigt framför mig”

  • Discovery+
Moa  Andersson
31 oktober 2023 kl. 21:10

Nassim har inte pausat hjärnan ute till sjöss – mänskligt och vackert

Efter förra veckans problem i "Över Atlanten" mår Nassim fortfarande inte helt bra. Han vill ta vara på tiden till sjöss, vilket ställer till det för honom.

Det är återigen dags för ett nytt avsnitt av Över Atlantendiscovery+ och Kanal 5, programmet där sex kända svenskar korsar Atlanten med hjälp av Gurra Krantz. De välkända ansiktena i den nuvarande säsongen Anders Svensson, Maria Montazami, Mikkey Dee, Julia Dufvenius, Hans Fahlén och Nassim Al Fakir får en tuff seglats.

Nassim om den tuffa seglatsen i Över Atlanten: ”Blir dimmigt framför mig”
Nassim Al Fakir. Foto: Discovery+ och Kanal 5

Nassim om dippen: ”Så fort jag känner så ska jag gå undan”

I förra veckans avsnitt blev Nassim Al Fakir irriterad när den hårda sjön i samband med ett öppet fönster gjorde lakan och kläder blir genomblöta. Han menade att man blir lite störd när folk kliver över andras blöta kläder istället för att hjälpa till att plocka undan varandras saker. 

– Jag dippade lite i går och sedan i morse var jag fortfarande inte där. Men jag har sagt åt mig själv att så fort jag känner så där ska man liksom gå undan, säger Nassim. 

Hemma går Nassim omedvetet undan när saker som dessa uppstår, under seglatsen måste han istället göra ett aktivt val att gå undan. Detta är något som är svårt för honom. Besättningen befinner sig på båten under en begränsad tid och det vill han gärna ta vara på. 

Nassim om den tuffa seglatsen i Över Atlanten: ”Blir dimmigt framför mig”
Foto: discovery+ och Kanal 5

Julia Dufvenius om Nassim: "Mänskligt och vackert"

Julia Dufvenius förklarar att det är intressant eftersom Nassim alltid uppmuntrar resten av gänget att visa sina svagheter när de till exempel kräks, blir rädda eller inte orkar. Att Nassim är den första att säga "bra, tack för att du säger hur det är", och att det är en fin egenskap hos honom. Det är mänskligt och vackert, menar Julia. 

– Jag har alltid sagt att jag vet att jag orkar lite till, men jag har insett nu när det gått ganska många dagar att jag inte har pausat hjärnan. Då blir det liksom dimmigt framför mig, förklarar Nassim. 

Han får inte riktigt ihop det och valde att skolka första passet som började klockan åtta. Tack vare detta hittade han lugn och ro i sin kropp, sedan helt plötsligt är han tillbaka efter att ha hittat sig själv igen. 

Besättningens fortsatta seglats i "Över Atlanten" ser du på discovery+ och Kanal 5.

 

NÄSTA ARTIKEL