Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Naked Attraction Sverige – programledare 2022

Naked Attraction Sverige – programledare 2022

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 mars 2022

"Vi går rakt på den nakna sanningen"

Den svenska tagningen på det framgångsrika realityprogrammet närmar sig med stormsteg. Nu är det klart vem som är programledare för Naked Attraction Sverige 2022.

Den brittiska förlagan av programmet skapades med syfte att utforska huruvida vi kan lita på våra primala instinkter för att hitta en lämplig partner. I tusentals år har människan baserat sitt val av partner på dessa instinkter. I dag tenderar sociala medier ofta att förmedla orealistiska skönhetsideal, förvirrande filter och många val. Enligt en del psykologer och forskare hade det varit enklare att finna den rätta om vi kan gå rakt på den nakna sanningen i stället. Programmet utforskar just det, genom att dejta i omvänd ordning och introducera deltagarna spritt språngande nakna för varandra. 

Hon programleder Naked Attraction Sverige 2022

Programmet blev en omedelbar succé i England, men även Finland, Tyskland, Danmark, Italien, Polen och Norge har spelat in omtalade och hyllade versioner. Nu kommer den omtalade och hyllade tittarfavoriten äntligen till Sverige och discovery+. Programleder gör den ständiga favoriten Sofia Wistam, som har frontat allt från underhållning till dokumentärer för Discovery Networks Swedens räkning.

– Jag ser fram emot ett positivt och härligt program, där alla kroppars unika skönhet hyllas och välkomnas. Dejtingvärlden idag är präglad av filter och fasader och därför känns det kittlande med ett program där vi går rakt på den nakna sanningen, säger Sofia Wistam.

I Naked Attraction Sverige testas dejting i omvänd ordning. En till början påklädd person introduceras för nakna kandidater, som står i varsin färgglad box. Bit för bit hissas väggen framför dem upp och den som ska välja sin dejt baserar dessa val på instinktiva preferenser. Till sist får även den som väljer klä av sig naken. Själva dejten sker dock med kläderna på. 

– Här avdramatiseras nakenhet och alla kroppar och utseenden hyllas. Vi är oerhört glada att Sofia Wistam programleder vår svenska version av formatet, som har en fantastisk förmåga att få folk i sin omgivning att känna sig trygga, sedda och hörda, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent för Naked Attraction Sverige på Discovery Networks Sweden.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL