Klart: då kommer Naked Attraction Sverige

KLART: då kommer Naked Attraction Sverige

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad 11 maj 2022 kl. 10:05 | Publicerad 08 mars 2022 kl. 11:03
ANNONS
ANNONS

Programmet där första dejten-outfit inte spelar någon roll

Det omåttligt populära dejtingprogrammet har tagit världen med storm. Nu är Naked Attraction Sverige på god väg till discovery+.

Naked Attraction Sverige ska singlar söka kärleken under kittlande förutsättningar. Nämligen genom att dejta i omvänd ordning och bli introducerad för en potentiell och spritt språngande naken partner. Ja, det här är programmet där planerandet av en perfekt första dejten-outfit inte spelar någon roll. I stället är det den nakna kroppen som står i fokus. Vi befinner oss långt från den putsade digitala personan, som presenteras i sociala medier på exempelvis Tinder eller Instagram. Här premieras istället alla utseenden och nakenhet avdramatiseras.

Programidén har gjort stor succé i flertalet länder, som ett program som lyfter och hyllar alla kroppars unika skönhet och därmed bryter fördomar kring kroppsideal och normer. Nu ligger discovery+ i startgroparna att spela in Naked Attraction Sverige.

Experten om Naked Attraction Sverige

Aurora Brännström, sexualupplysare vid RFSU, som ingår i redaktionen och castingprocessen, framhäver programmets budskap:

– Jag ser att Naked Attraction Sverige har stor potential att nyansera debatten om ouppnåeliga eller osunda kroppsideal samt att programmet kan visa en motvikt till en ytlig dejtingvärld. Det känns lite som ett revolutionerande koncept med den positiva och lustfyllda tonen i kontrast till mycket annat i media och vårt samhälle idag.

Den brittiska förlagan skapades med syfte att undersöka huruvida vi kan lita på våra primala instinkter för att hitta en lämplig partner. I tusentals år har människan baserat sitt val av partner på dessa instinkter, men med tiden har yttre faktorer börjat påverka våra val. Sociala medier tenderar ofta att förmedla orealistiska skönhetsideal, vilket kan påverka synen på vad som anses vara attraktivt. Att finna kärleken i en dejtingvärld präglad av filter, fasader och många val kan därmed vara svårt. Enligt en del psykologer och forskare hade det varit enklare att finna den rätta om vi kan gå rakt på den nakna sanningen. 

När kommer Naked Attraction Sverige till discovery+?

Programmet blev en omedelbar succé i England, men även Finland, Tyskland, Danmark, Italien, Polen och Norge har spelat in omtalade och hyllade versioner av programmet.

– Det här är ett väldigt omtyckt program, med ett viktigt budskap - alla är olika, både på insidan och utsidan. Vi ser fram emot ett varmt, härligt och avväpnande program med modiga deltagare som ofiltrerat vågar visa upp sina olikheter och vara stolta över sina kroppar, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent för Naked Attraction Sverige på Discovery Networks Sweden.

Castinprocessen har precis påbörjats och inspelningarna inleds inom kort. Naked Attraction Sverige släpps på discovery+ den 7 juni.

MER LÄSNING:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL