Mikael Tornving slår tillbaka mot kritiken: ”Det bottnar i okunnighet”

Mikael Tornving slår tillbaka mot kritiken: ”Det bottnar i okunnighet”

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad 19 september 2023 kl. 08:55 | Publicerad 18 september 2023 kl. 08:28

Delar inte bilden av att det varit kaos på inspelningen

Mikael Tornving avfärdar den kritik som säkerheten i realityprogrammet "Kompani Svan" möttes av under sin första säsong.

Kompani Svan är igång för fullt med sin andra säsong på Kanal 5 och discovery+. I en stor intervju med Aftonbladet diskuterar Mikael Tornving, som tillsammans med Gunde Svan leder de svenska kändisarna som mönstrar på för stenhård träning, programmet och dess säkerhet. Förra säsongen fick den nämligen kritik av tidningen för att ha för dålig säkerhetsnivå på plats, vilket ska ha resulterat i att folk från produktionen hoppade av. Tornving slår ned kritiken och menar att man inte har någon förståelse för hur det militära systemet funkar. 

Mikael Tornving slår tillbaka mot kritiken: "Det bottnar i okunnighet"
Foto: discovery+.

Mikael Tornving slår tillbaka mot kritiken: ”Det bottnar i okunnighet”

Nej, Mikael Tornving ser inte några konstigheter med hur saker och ting varit på inspelningen av Kompani Svan. Det påstådda kaoset bakom kulisserna på förra säsongen var ingenting som han själv lade märke till.

– Vi såg att teamen var trötta, men det var inte vår sak. Vårt ansvar var deltagarna och deras välmående och säkerhet, säger Mikael Tornving till Aftonbladet och avfärdar påståenden om att det det skulle ha varit bristande säkerhet på plats. Detta trots att Discovery själva medgav att de hade vissa problem i starten:

– Det där bottnar i okunnighet, för det var några som hade reagerat på att det inte fanns någon deltagaransvarig, men då vet de inte hur det militära systemet funkar. En plutonchef i det militära är ansvarig för sin personal. I det militära arbetar man inte strategiskt med HR-frågor utan man jobbar konkret med att läsa av soldaternas psykiska och fysiska tillstånd. Är det någon som verkar svajig så tar man dem ur matchen och inte bara lyssnar på vad de säger utan läser av deras agerande och så gör man en bedömning. Teamet bakom sket jag lite i för det var inte mitt ansvar.

I kväll klockan 21:00 är det dags det andra avsnittet av "Kompani Svan" säsong 2 att gå av stapeln på Kanal 5. I år medverkar bland andra Isabel Adrian, Rickard Olsson, Mikaela Laurén och Glenn Hysén.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL