Otäcka halkolyckan i Över Atlanten – Maria Montazami får inre blödning

Otäcka halkolyckan i Över Atlanten – Maria Montazami får inre blödning

  • Discovery+
Moa  Andersson
Uppdaterad kl. 20:24 | Publicerad 10 oktober 2023 kl. 08:40

Maria Montazamis får en ordentlig blodutgjutning: "Tappade greppet och halkade"

Efter några tuffa ovädersdagar i "Över Atlanten" 2023 passerar besättningen halvvägs, vilket firas med tårta och champagne. Men plötsligt halkar Maria Montazami på det blöta däcket.

Sex kända svenskar korsar Atlanten i Över Atlanten på Kanal 5 och discovery+. Guidade av Gurra Krantz får Anders SvenssonMaria MontazamiMikkey DeeJulia DufveniusHans Fahlén och Nassim Al Fakir en tuff seglats. Besättningen har passerat halva seglatsen och det firas med champagne och tårta, men oväntat halkar Maria på det blöta däcket och får en inre blödning i armen. 

Otäcka halkolyckan i Över Atlanten – Maria Montazami får inre blödning
Maria Montazami. Foto: Discovery+ och Kanal 5

En ordentlig svullnad på underarmen – den är stenhård

Gurra vill undersöka Marias arm för att se hur illa resultatet av halkolyckan är. Han menar att det inte ser bra ut, att det är en lagskada och att hon fått en ordentlig blodutgjutning i underarmen.

– Jag blev jätterädd, det var halt och regnigt och ruskigt och jätte höga vågor, berättar Maria. 

Det var väldigt mörkt ute och Maria såg ingenting. Plötsligt tappar hon greppet och halkade, för att sedan slå i armen rejält. Det är en ordentlig svullnad på underarmen och den är stenhård, men även varm. Tur i oturen har det dock inte bildats någon sårskorpa.

Filmtopp intervjuade Maria Montazami efter att hon hade medverkat i "Över Atlanten" och återvänt hem till Sverige. Då visade hon upp skadan. Du ser vår intervjun med Maria här. 

Otäcka halkolyckan i Över Atlanten – Maria Montazami får inre blödning
Foto: Discovery+ och Kanal 5

En tuff natt för Maria och samtliga i besättningen

Maria har fått en inre blödning och armen behövs lindas för att inte svullnad ska uppstå. Hon kommer behöva äta medicin för skadan de tre kommande dagarna för att lösa upp blödningen. Det hade varit bra om armen kunde ligga i högläge, men praktiskt är det svårt att genomföra på segelbåten.

– Jag har pratat med Karin, hon är helt övertygad om att det inte är en fraktur, men att det är inre blödning. Du ska äta antiinflammatorisk tablett en gång om dagen i tre dagar och nu ska kroppen bara kämpa med att bli av med den där vätskan, säger Gurra. 

Den här gången hade de tur, det är en under att Marias arm inte är bruten. Det har varit en tuff natt för samtliga i besättningen och det märks att de är skakade av händelsen. 

Filmtopp intervjuade Maria Montazami efter att hon hade medverkat i "Över Atlanten" och återvänt hem till Sverige. Då visade hon upp skadan. Du ser vår intervjun med Maria här. 

"Över Atlanten 2023" ser du på Discovery+ och Kanal 5. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL