Magdalena Kowalczyk i The Island Sverige: Trodde jag var plåtmänniska

Magdalena Kowalczyk i The Island Sverige: "Trodde jag var plåtmänniska"

  • Discovery+
Moa  Andersson
16 februari 2023 kl. 11:02

Magdalenas uttorkning i The Island Sverige

Sju kända svenskar släpps på en öde ö som kommer bli deras hem under tre veckor. Dagens avsnitt börjar med att Magdalena Kowalczyk mår riktigt dåligt.

OBS! Innehåller spoilers från avsnittet som sänds på Kanal 5, kl. 21.00 den 16 februari.

The Island Sverige är i full rullning på Discovery+ och Kanal 5 där sju folkkära svenska kändisar ska överleva i tre veckor på en öde ö i Stilla havet – utan mat, vatten eller andra förnödenheter till sin hjälp. Årets deltagare är Emma IgelströmMarcus SchenkenbergLasse KronérLinda PiraDragomir MrsicMagdalena Kowalczyk och Dermot Clemenger.

Magdalena Kowalczyk är en person vi sett programleda Lyxfällan tillsammans med bland annat Marcus Hedberg. Hon är även utbildad civilekonom och har tävlat i thaiboxning mellan 2003 och 2009. Hon var dessutom en av gladiatorerna, Athena, i TV4:s program Gladiatorerna.

Magdalena i The Island Sverige
Magdalena Kowalczyk. Foto: DIscovery+.

"Jag trodde jag var plåtmänniska"

Dagens avsnitt börjar med att Magdalena Kowalczyk mår fruktansvärt dåligt och spyr. De vet inte vad det beror på, om det är uttorkning eller om det kan vara någon bakterie.

– Jag spydde precis ut vätska och den lilla energi jag hade kvar i kroppen, säger hon. 

Dragomir förklarar att Magdalena inte är den som stannar upp om det inte är "riktigt knas" och att hon tar hellre smärta än att inte göra det. De har för tillfället ingen mat, inget vatten, ingen energi och är utan eld. 

– Jag var inte beredd på att det skulle drabba mig, jag trodde att jag var plåtmänniska. Jag känner mig extremt svag, berättar Magdalena.

Lasse Kronér förklarar att det känns väldigt jobbigt när någon mår dåligt – det är jobbigt nog hemma, men att vara dålig på en öde ö är katastrof.

– Just nu känns det väldigt deppigt. Drago med sin rygg och Magda har precis kräkts av någon anledning som vi gissar är någon kombination av uttorkning och utmattning, och att vi inte fått något att äta sista tiden, berättar Emma Igelström.

Magdalena i The Island Sverige
Foto: Discovery+.

"The Island Sverige" ser du på Discovery+ och Kanal 5.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL