Steven Spielberg till Tom Cruise: Du räddade Hollywood

Steven Spielberg till Tom Cruise: "Du räddade Hollywood"

Emil Oscar Rasmussen
15 februari 2023 kl. 16:02

"You saved Hollywood's ass"

Inför alla hjärtans dag passade Steven Spielberg på att sprida sin kärlek till Tom Cruise. När de två ikonerna möttes under måndagens lunchträff för Oscarsnominerade, omfamnades Cruise av Spielberg med en lång kram och ord som "du räddade skinnet på Hollywood".

Steven Spielberg och Tom Cruise är två av filmvärldens kändaste namn; Spielberg för sin roll som en av historiens främsta regissörer och Cruise som en av vår tids största filmstjärnor.

I måndags fördes de två giganterna samman i samband med att Oscarsakademin ordnade sin årliga lunchträff för Oscarsnominerade aktörer. Spielbergs The Fabelmans är en av de nominerade filmerna inför Oscarsgalan 2023, bland annat i kategorierna Bästa regi och Bästa film, och Cruise Top Gun: Maverick har nominerats till sex Oscars.

Steven Spielberg till Tom Cruise: "Du räddade Hollywood"
Foto: HBO.

Steven Spielberg till Tom Cruise: "Du räddade Hollywood"

Under eventet var Steven Spielberg framme och gratulerade Tom Cruise för att ha mottagit Producers Guilds hederspris och passade samtidigt på att överösa stjärnskådespelaren med tacksamhet. På ett klipp från träffen syns Spielberg och Cruise omfamna varandra i en lång kram innan den förstnämnde påbörjar sin kavalkad av lovord.

– Du räddade skinnet på Hollywood, säger Steven Spielberg till en påtagligt generad Tom Cruise. Och du kan ha räddat bioindustrin, allvarligt talat. Maverick kan ha räddat bioindustrin, fortsätter Spielberg.

Bakgrunden till de kärleksfulla orden grundar sig sannolikt i hur Tom Cruise hanterade distributionen av Top Gun: Maverick i samband med pandemin. Blockbustern har blivit en av tidernas mest inkomstbringade biofilmer, men dess öde hade kunnat se väldigt annorlunda ut. Under pandemin släpptes många storfilmer parallellt på bio och streamingmarknaden – eller enkom på streaming – vilket även var på tal för Top Gun: Maverick. Cruise, som även är producent för storfilmen, ska dock ha vägrat den typen av lansering och istället insisterat på att flytta fram premiären.

Med tanke på hur starkt Spielberg verkar känna för beslutet att flytta fram Top Gun: Maverick, är det inte osannolikt att filmen satte ett exempel för branschen i övrigt och signalerade en tro på att bioindustrin skulle återhämta sig framöver. En kassasuccé senare är det bara att lyfta på hatten i riktningen mot Tom Cruise och de övriga som låg bakom beslutet – det visade sig onekligen vara rätt val för dem.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL