Linnéa Claesons rekord i Superstars 2024: ”Sinnessjukt!”

Linnéa Claesons rekord i Superstars 2024: ”Sinnessjukt!”

  • Discovery+
Sofie Landgren
12 februari 2024 kl. 20:02
ANNONS
ANNONS

Linnéas självförtroende växer

Underdogen Linnéa Claeson fortsätter att fullkomligt briljera i "Superstars" 2024 på discovery+. I veckans avsnitt visar hon återigen att hon är oslagbar när det kommer statiska styrketest.

Linnéa Claeson i superstars 2024
Linnéa Claeson. Foto: discovery+.

Linnéa Claeson slår rekord i Superstars"2024

En av årets tävlande i Superstars 2024 är Linnéa Claeson, 32, från Norrköping. Linnéa är utöver sin karriär som handbollsspelare även känd för sitt Instagramkonto Assholesonline där hon synliggjort sexuella trakasserier och näthat och bemött kränkningar med humor.

Att Linnéa visat tecken på låg självkänsla i tävlingen råder det inga tvivel om. Under säsongens första avsnitt refererade hon sig själv som en avdankad medioker handbollsspelare, trots att hon kammade hem segern i säsongens första tävling, Barr. Där fick hon chansen att visa vad hon går för. Hon slog de andra deltagarna med hästlängder och vann säsongens första stjärna. Veckans avsnitt, och således säsongens andra, gör hon det magiska igen, och hon slår dessutom rekord i Superstars!

Slår rekord i statiskt styrketest

Avsnittets första tävling består av grenen "klosspress" och Linnéa rör inte en min medans man ser att de andra tävlande bokstavligen lider. Linnéa står till och med och sjunger för sig själv. Resultatet slutar i att Linnéa slår rekord och lyckas hålla klossen i hela 10 minuter och 28 sekunder.

– Vi har ett rekord, den som stod längst, Linnéa. Hon höll uppe i hela 10 minuter och 28 sekunder. Sinnessjukt! Känslan är att du hade kunnat stå ett tag till, säger programledare Jessica Almenäs.

– Ja jag hade nog det, jag var i en bra zon. Varje gång det kom en röst sådär "fan vad jobbigt det är" så svarade jag bara mig själv "näe det är det inte, det är bara nice", svarar Linnéa glatt.

Linnéa Claeson i superstars 2024
Linnéa Claeson. Foto: discovery+.

Linnéas självförtroende växer

Efter två raka vinster i statisk styrka har Linnéas självförtroende börjat växa och hon har börjat minska på sitt jämförande av de andra super-atleterna. När det kommer till avsnittets andra tävling så är det återigen en partävling som står på schemat. Tävlingen går ut på att deltagarna ska kasta en amerikansk fotboll mellan varandra och fånga med ett så långt avstånd som möjligt.

Fotbollsspelaren Marcus Allbäck väljer Linnéa till sin partner och de väljer att kasta med ett avstånd på 35 meter mellan varandra, ett avstånd som är grenens tidigare satta rekord. Deras första och andra försök misslyckas. När det kommer till deras tredje försök väljer de att dra ner på avståndet till 31 meter och lyckas äntligen fånga bollen. De hamnar på en andraplats. Precis som säsongens föregående avsnitt så briljerar Linnéa som ensam tävlande och kommer tvåa i partävlingen tack vare att hennes manliga partner brister i sin prestation.

Missa inte Linnéa Claesons otroliga prestation i årets upplaga av "Superstars" 2024 på discovery+ och Kanal 5, 21.00 på måndagar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL