Kanal 5 trotsar krisen – visar upp rekordsiffror när konkurrenterna kämpar

Kanal 5 trotsar krisen – visar upp rekordsiffror när konkurrenterna kämpar

  • Discovery+
Filmtopp
12 september 2023 kl. 15:50

Succé för Kanal 5:s stora premiärvecka!

Medan konkurrenter som TV4 lägger program på is och det rapporteras flitigt om en tv-kris kan discovery+ och Kanal 5 visa upp rekordsiffror efter en premiärvecka med både återkommande favoriter och nya format.

Warner Bros. Discovery och Kanal 5 fortsätter att satsa på svensk underhållning och premiärveckan för höstens program fick tittarna att bänka sig framför både nya och efterlängtade publikfavoriter.

Smartare än en femteklassare på Kanal 5 blev mest sedda kommersiella program klockan 20.00 i torsdags och har totalt setts av nästan sexhundra tusen svenskar. Ännu fler har sett årets mysigaste gubbresa i Bättre sent än aldrig, och säsongspremiärerna av etablerade tittarfavoriter som Jeopardy!, Wahlgrens värld och Kompani Svan har levererat i knivskarp konkurrens.

Kanal 5 trotsar krisen – visar upp rekordsiffror när konkurrenterna kämpar
Enorm succé för Över Atlanten. Foto: Kanal 5 / discovery+

Kanal 5 visar upp rekordsiffror – så många tittare bänkade sig under premiärveckan

Nästan 700 000 har följt den rafflande säsongsstarten av Över Atlanten, och totalt blev tittningen för Kanal 5 under prime time premiärveckan mer än dubblerad jämfört med motsvarande vecka 2022.

– Vi har valt att fokusera på bred och storskalig underhållning i vår hösttablå, roligare tv helt enkelt, och våra program har onekligen fått ett varmt mottagande i de svenska hushållen. Inte minst våra tillskott i Kanal 5-familjen, Bättre sent än aldrig och Smartare än en femteklassare som redan blivit publikfavoriter. Vi har en fin höst att se fram emot, säger Axel Eriksson, VP Content and Programming, Warner Bros. Discovery Sverige, i ett pressutskick.

Hittills har över en halv miljon sett premiären av Smartare än en femteklassare, och ännu fler har följt de härliga gubbarna i Bättre sent än aldrig. Och det är inte bara de nya storsatsningarna som dragit storpublik, säsongspremiärerna av Jeopardy! och Gränsbevakarna nådde också över en halv miljon svenskar.

Publikfavoriterna Wahlgrens värld och tävlingsprogrammet Kompani Svan har fortsatt en trogen publik, och sammanlagt har den starka tablån gett en ökning under prime time med 118 procent jämfört med motsvarande vecka 2022.

Trotsar krisen – konkurrenterna går på knäna

Warner Bros. Discovery kan stoltsera med de fina siffrorna samtidigt som många konkurrenter upplever en kris. TV4 har exempelvis lagt flera av sina största program på is, och i media har det pratats om en "tv-kris".

I ren kontrast till detta skriver Warner Bros. Discovery bland annat följande i sitt pressutskick:

Warner Bros. Discovery fortsätter att investera i linjära format, återkommande och nya publikfavoriter, och efter höstens premiärer på Kanal 5 står det klart att efterfrågan på bred kvalitetsunderhållning är lika stark som någonsin tidigare.

Medan den främsta konkurrenten sjösätter sparpaket och rapporterar sviktande siffror för tidigare tittarfavoriter hävdar Warner Bros. Discovery alltså att "efterfrågan på bred kvalitetsunderhållning är lika stark som någonsin tidigare".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL