Imperiet Bianca: anställda på CAIA vittnar om ohälsosamt arbetsklimat

Imperiet Bianca: anställda på CAIA vittnar om ohälsosamt arbetsklimat

  • Discovery+
Sofie Landgren
25 maj 2023 kl. 10:05

"Stressnivån är väldigt hög"

I discovery+ nya dokumentärserie "Imperiet Bianca" öppnar både delägare och anställda upp sig om det extremt höga tempo som råder bakom kulisserna på det framgångsrika sminkföretaget CAIA Cosmetics.

Julia Höjner, föredetta assistent till Bianca Ingrosso
Julia Höjner. Foto: discovery+, HBO Max.

CAIA-anställda öppnar upp sig om stressen i "Imperiet Bianca"

Utöver den märkbart tydliga arbetsstressen som drabbar Bianca Ingrosso dagligen, så öppnar nu anställda på CAIA Cosmetics upp sig om det hårda klimatet. I discovery+ nya dokumentärserie Imperiet Bianca, berättar den före detta assistenten och koordinatorn Julia Höjner i säsongens tredje avsnitt om hur stressen och kraven påverkade henne.

– Det är mitt ansvar att tänka om för att det ska levereras, för annars kan vi bryta mot kontrakt och då är man också jävligt rädd att man har missat någonting. Min stressnivå att hela tiden få det att fungera är maximal, säger Julia i avsnittet. Min stressnivå är väldigt hög. Det är ett schema som är extremt pressat. Jag har ifrågasatt många gånger, typ, pallar jag?, förtydligar Julia senare.

Lovisa Worge i 3e avsnittet av Imperiet Bianca på discovery+
Lovisa Worge. Foto: discovery+ / HBO Max.

Lovisa Worge fick välja bort studierna

Under avsnittet öppnar även Biancas nära vän och kollega Lovisa Worge upp sig om hur hon fick välja bort studierna tack vare att den tilltänkta kombinationen av att jobba på CAIA och studera samtidigt tog över både energi- och tidsmässigt.

– Helt ärligt så ser jag typ svart på den perioden för jag var så paj. Riktigt slut. Hela mitt liv gick ut på att antingen plugga eller jobba varenda vardag, varenda helg, varenda ledig tid liksom, så det var inte hållbart, säger Lovisa.

Mikael Snabb och Jesper Matsch i 3e avsnittet av Imperiet Bianca på discovery+
Mikael Snabb och Jesper Matsch. Foto: discovery+ / HBO Max.

Även medgrundarna till CAIA drabbas hårt av det höga tempot

Även delägarna och medgrundarna Jesper Matsch och Mikael Snabb berättar om det höga tempot, som inte bara drabbar de inom företaget utan också deras nära och kära.

– Även när man kommer hem från jobbet så går ju hjärnan i 180, och man är någon annanstans liksom. Och det påverkar ju inte bara en själv negativt utan det påverkar ju dem i sin omgivning också, säger Mikael.

– Det jag grubblar mest på är, hur länge pallar man köra på i det här tempot?, säger Jesper.

Dokumentärserien "Imperiet Bianca" finns att streama på discovery+.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL