Den avgörande utmaningen för fianlisterna

Här är vinnarna av Kompani Svan 2023

  • Discovery+
11 december 2023 kl. 22:12

Finalisterna tar sig igenom en riktig stridsmiljö i finalen av Kompani Svan

Två av rekryterna har säkrat sina finalplatser. Två till ska avgöras i en utmaning mellan resterande rekryter där starkt pannben blir väsentligt. I finalen tar sig finalisterna igenom en stridsmiljö där de måste använda allt de har lärt sig för att nå en flagga. Det stridspar som kommer tillbaka först koras som vinnare.

I den föregående utmaningen säkrade rekryterna Josefine Öqvist och Dante Zia varsin plats i finaltävlingen. De fyra återstående rekryterna, Rickard Olsson, Mikaela Laurén, Markus Granseth och Nemo Hedén, stod därefter inför utmaningen att bevisa att de hade vad som krävdes för att nå finalen. Rekryterna utmanades till att hålla upp varsitt automatvapen med utsträckta armar för att vinna en av de två sista finalplatserna.

En sista utmaning avgör finalisterna
För att nå finalen krävs pannben i Kompani Svan. Foto: discovery+.

Finalisterna tänker tillbaka på vad de har åstadkommit 

Den onaturliga positionen är ansträngande för rekryternas armar och Rickard blir den första att ge vika. De andra fortsätter att kämpa men sedan blir det även för tungt för Markus som också släpper sitt vapen. Det innebär att rekryterna Nemo och Mikaela kommer att möta Dante och Josefine i finalen. Morgonen före den stora finalen markerar sista gången rekryterna vaknar upp tillsammans i logementet. Trötta och ömmande gör de sig redo för den sista utmaningen. Innan finalen får de besök av löjtnant Setterberg, som delar ut fotoalbum från deras resa genom kompaniet. Att återblicka på de övervunna utmaningarna och hur långt de har kommit ger rekryterna extra motivation inför den kommande finalen.

Finalisterna får fotoalbum som visar deras resa med kompaniet
Finalisterna tänker tillbaka på utmaningar de klarade hittills. Foto: discovery+.

Finalen börjar

Finalen tar sin början, där rekryterna, uppdelade i stridspar, måste navigera genom en stridsmiljö. Uppgiften är att ta sig igenom en stad fylld av fiender och hinder för att hämta en flagga, som sedan måste föras tillbaka till Major Svan och Kapten Tornving. Först måste paren hitta en bultsax för att klippa igenom stängselgrindar som blockerar delar av staden. De har även vapen med sig som skjuter blanka skott men de börjar utan ammunition.

Mikaela Laurén i finalen
Rekryterna var utrustade som riktiga militärer i finalen. Foto: discovery+.

Mikaela och Nemo lyckas hitta ammunition i en gammal byggnad och rör sig längre in i staden. Efter en tids sökande hittar de bultsaxen hängades på en vägg i en annan byggnad och de tar sig snabbt förbi en vakt till den första stängselgrinden. Dessvärre hamnar de i en eldstrid med fienden innan de lyckas klippa upp den och båda två blir skadade. De måste då ta sig till sjukstugan för att läka vilket drar ut på tiden. Samtidigt har Dante skjutit sin första vakt och paret tar sig framåt till den första grinden. Båda paren når till sist en låda med ett kodlås. De försöker först att låsa upp det genom att använda en karta och kompass för att få fram koordinater. Och medan Dante lyckas lösa det med Josefine som vakt mot fiender, bestämmer sig Nemo och Mikaela att använda en annan strategi. Nämligen att klippa sönder låset med bultsaxen.

Dante Zia och Josefine Öqvist i finalen
Dante och Josefine tog sig igenom stridsmiljön. Foto: discovery+.

Med flaggan i sin besittning måste stridsparen nu ta sig tillbaka till majoren. Mikaela och Nemo fastnar i en konfrontation med en fiende medan Josefine och Dante tar skydd i skogen och skaffar sig en betydande försprång. Trots fullständig utmattning springer rekryterna med all kraft de har och når äntligen den slutliga destinationen. Josefine och Dante placerar sin flagga och segrar därmed i finalen. Som bevis på deras seger får de medaljer men båda två anser att det de har lärt sig under tiden med kompaniet är den största vinsten de tar med sig.

Missa inte finalen "Kompani Svan" säsong 2 på Kanal 5 och discovery+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL