Premiär för Gränsbevakarna Sverige 2023 (säsong 2)

Gränsbevakarna Sverige säsong 3 – detta vet vi

  • Discovery+
Filmtopp
19 april 2023 kl. 17:38

Får vi se Sveriges gräns bevakas även i fortsättningen?

Efter ännu en framgångsrik säsong är det dags för "Gränsbevakarna Sverige" att tacka för sig för den här gången – men förhoppningsvis blir det fler avsnitt framöver. Filmtopp har försökt gå till botten med hur det ligger till med "Gränsbevakarna" säsong 3.

I "Gränsbevakarna Sverige" får vi följa utredare, tulltjänstemän, spanare och hundförare som bevakar Sveriges gränser, där tusentals människor passerar varje dag. Vi får följa dessa professionella arbetare på platser som hamnar, flygplatser och direkta gränsområden.

Gemensamt för dessa yrkesverksamma är att de aldrig kan vara säkra på vad som väntar under en arbetsdag och vad som döljer sig i människors resväskor, fordon eller på deras person. Den senaste säsongen har bjudit oss på allt från smugglare som försöker smita med sina bilar till mystiska personer som försöker undvika kontroller på flygplatser.

Konceptet som Gränsbevakarna Sverige bygger på finns i flera land och har varit populärt i Sverige sedan långt innan den svenska versionen började produceras. Det gör oss givetvis nyfikna på om även en tredje säsong av den svenska upplagan kommer att hitta till rutan i framtiden.

Gränsbevakarna Sverige säsong 2 – detta vet vi
Foto: discovery+

När kommer Gränsbevakarna Sverige säsong 3

I skrivande stund har discovery+ inte kommit med något besked om det blir en tredje säsong av Gränsbevakarna Sverige, så i nuläget får vi försöka känna av i vilken riktning vinden blåser. Tillåts Filmtopp sia om seriens framtid finns det mycket goda chanser att Gränsbevakarna Sverige säsong 3 kommer att bli av. Konceptet är som sagt uppskattat hos tittarna och det tenderar att vara tillräckligt för att en serie ska leva vidare.

Rent produktionsmässigt är den här typen av realityserie dessutom relativt billig att spela in, vilket sannolikt gör det till en låg risk att fortsätta satsa på programmet. Skulle Gränsbevakarna få ytterligare en eller flera säsonger är det rimligt att nya avsnitt kommer att sändas någon gång under 2024.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL