Fredrik Wikingsson förklarar det opassande skämtet om Lasse Berghagen

Fredrik Wikingsson förklarar det opassande skämtet om Lasse Berghagen

  • Discovery+
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 19:09 | Publicerad 20 september 2023 kl. 10:09

"En olycklig slump"

Samtidigt som Lasse Berghagen ligger på sjukhuset skämtas det om honom i "Alla mot alla". Nu förklarar Fredrik Wikingsson hur det kunde bli så fel.

Sedan i somras har Lasse Berghagen varit på sjukhuset för vad som beskrivits som ett svajigt hälsotillstånd. För några veckor sedan förvärrades det avsevärt i samband med en hjärtoperation, och hans dotter Malin Berghagen berättade att läget då var kritiskt. Sedan dess har vi fått en enda uppdatering av henne, och då om att saker och ting ser försiktigt bättre ut. 

Samtidigt som vi inte vet hur det kommer att gå för Lasse Berghagen dyker hans namn upp i Filip Hammars och Fredrik Wikingssons frågesportsprogram Alla mot alla. Detta när den tävlande duon Emma Knyckare och Ola Söderholm väljer frågeämnet ”Lasse Berghagens vigselring sitter med all sannolikhet väldigt tajt runt hans finger”. Wikingsson tar då upp deras skämtsamma inslag om Berghagen, som skulle varit med i deras tidigare satirprogram Ursäkta röran men som då stoppades av TV4

– Det känns som att vi två haft en volatil relation till Lasse Berghagen ända sedan vi sommaren 2001 i ett refuserat TV-inslag gick runt på Skansen, sa att vi kom från TV4 och att Lasse Berghagen tyvärr mördats i Östermalmshallen när han köpte lite laxkotletter. ”Hur skulle folk nu minnas Lasse Berghagen?”, säger Wikingsson i Alla mot alla.

Foto: Kanal 5 / TV4.

 

Fredrik Wikingsson förklarar det opassande skämtet om Lasse Berghagen

Många kan nog enas om att tajmingen för att driva om Lasse Berghagen inte var den bästa, och detta medger Fredrik Wikingsson i en intervju med Aftonbladet. Men han understryker samtidigt att det inte fanns någon ond intention med att ta upp Ursäkta röran-skämtet: 

– Det är en olycklig slump att vi pratar om ett urgammalt skämt som vi dessutom redde ut med Lasse redan för femton år sen. Hoppas ingen missförstår det, vi gillar ju Lasse och hoppas att han kryar på sig fort och önskar honom bara det bästa, säger han.

Den pågående säsongen av "Alla mot alla" spelades in före sommaren, det vill säga innan Lasse Berghagens skakiga hälsotillstånd blev känt. Teamet på Discovery berättar att även de hoppas att den folkkäre profilen återhämtar sig så snart som möjligt. 

NÄSTA ARTIKEL