Jeopardy 2024

Första finalisten klar i Jeopardy 2024

  • Discovery+
Eyla Runsten
08 april 2024 kl. 21:04

Johar klättrar iväg och Pekka hänger inte med

Nu är det dags för semifinal i "Jeopardy" där Johar Bendjelloul, Hanna Dorsin och Pekka Heino ställs mot varandra. Johar klättrar iväg medan det inte går så bra för Pekka.

Det var svårt att se vem som skulle gå vidare till semifinalen i Jeopardy 2024 där poäng delades ut överallt. Det är inte första gången som Hanna Dorsin står i semifinal och verkar vara väldigt beslutsam om att ta sig vidare till finalen. Någon som var förvånad över att han hade tagit sig hela vägen till semifinal var Pekka Heino, och Mikael Tornving gav honom smeknamnet den förvånade vinnaren, efter att ha mött Lotta Bromé som tidigare har vunnit På spåret

– Ja, ett tillstånd av chock! Man kan ju inte vinna mot någon som har vunnit På spåret, det går inte, säger Pekka.

 

Efter den första omgången så hade Hanna 3 900 poäng och låg först, medan Pekka hade hela 400 poäng och var sist. Den andra omgången skulle gå vägen för Johar Bendjellou där han kammade hem fråga efter fråga och hamnade till sist på 18 700 poäng när omgången var slut, han ledde ett bra tag över de andra två deltagarna. Efter den tredje omgången så ledde Johar forfarande men nästan 10 000 poäng över andra platsen, och hade även 20 tusen mer poäng över den som låg sist.

Nu är det dags för den sista omgången där deltagarna ska satsa ett antal poäng, antingen så vinner man dubbla av det eller så blir man av med det. Pekka valde att satsa allt han hade som var fyra tusen, Hanna satsade tolv tusen och Johar satsade nio tusen. Kategorin var människokroppen. Här kände Hanna att hon hade en fördel i och med att hon är utbildad sjuksköterska och har jobbat på sjukhus.

Denna fördel gjorde att Hanna Dorsin tog sig vidare till finalen av "Jeopardy" och 26 800kr skänks till Rädda Barnen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL