Förnedrings-tv när Johar Bendjelloul krossar Rickard Olsson i Jeopardy!

Förnedrings-tv när Johar Bendjelloul krossar Rickard Olsson i Jeopardy!

  • Discovery+
Filmtopp
20 februari 2024 kl. 13:02

Rickard Olsson och Mårten Andersson blir överkörda av Johar Bendjelloul

Den var en het frågesportsbatalj i senaste avsnittet av "Jeopardy!" när Johar Bendjelloul och Rickard Olsson ställdes mot varandra. Men särskilt spännande blev det inte.

En ny säsong av Jeopardy! rullade nyligen igång och Mikael Tornving ger svaren till nya svenska profiler och deras frågor. I det senaste avsnittet var det ett frågesportsrutinerat startfält som medverkade, då både Vem vet mest-profilen Rickard Olsson och journalisten Johar Bendjelloul, som bland annat vunnit På spåret men också glänst i Muren och Alla mot alla. Duon fick också sällskap av komikern Mårten Andersson.

Johar Bendjelloul gick in i programmet som den uppenbara förhandsfavoriten, men med tanke på Rickard Olssons många Vem vet mest-program fanns det en viss förhoppning om att Johar ändå skulle få gå en tuff match. Så blev det inte. Han fullständigt krossade sina två konkurrenter.

Förnedrings-tv när Johar Bendjelloul krossar Rickard Olsson i Jeopardy!
Foto: discovery+

Här krossar Johar Bendjelloul både Rickard Olsson och Mårten Andersson i Jeopardy!

I duellen mellan Rickard Olsson och Johar Bendjelloul öppnar den förstnämnda av dem starkt, men kort därefter tar Johar över showen helt och hållet.

Under programmets gång ifrågasätter Mårten om hans knapp faktiskt fungerar och Rickard står och svär för sig själv, men mest av allt kan de mest stå och skratta – och imponeras – tillsammans med Mikael åt Johars överkörning.

När det blir dags för finalfrågan har Johar nästan 24 000 poäng mer än Rickard och över 26 000 mer än Mårten. Eftersom ingen av de tre deltagarna klarade av att svara på finalfrågan kan Rickard och Mårten trösta sig med att segermarginalen för Johar åtminstone minskade en aning när slutresultatet kunde summeras.

"Jeopardy!" följer du på måndagar på Kanal 5 och discovery+.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL