Ex on the Beach fortsätter i Norge

Ex on the Beach kommer tillbaka: ”Vi börjar nu castingen”

  • Discovery+
Filmtopp
22 september 2023 kl. 18:35

Programmet fortfarande mycket populärt

I dag rapporterar VG att den norska upplagan av "Ex on the Beach" kommer tillbaka. Vad det innebär för den svenska upplagan återstår att se.

Efter att realityprogrammet Paradise Hotel hade stoppats våren 2021 efter anklagelser om sexuella övergrepp i programmet, valde besläktade Ex on the Beach att följa efter. Den norska versionen fullföljde däremot sin säsong. Sedan dess har det varit oklart om en eventuell fortsättning. Nu bekräftar dock Discoverys avdelning i Norge att programmet kommer tillbaka, och att man nu börjar leta efter deltagare.

Ex on the Beach kommer tillbaka: ”Vi börjar nu castingen”
Foto: discovery+.

 Ex on the Beach kommer tillbaka: ”Vi börjar nu castingen”

När Ex on the Beach ställdes in var motiveringen att man inte trodde att tittarna ville ha ett sådant program då. Nu verkar det som att man anser att de har ställt om. Åtminstone i Norge där det står står klart att programmet kommer tillbaka efter mer än ett års paus. 

– Programmet är fortfarande mycket populärt och levererar fantastiska siffror digitalt. Målet nu är att sätta ihop en ny omgång från exotiska platser, och för detta behöver vi trevliga och intressanta personer. Som vågar vara sig själva, skriver Magnus Vatn, programdirektör på Discovery i ett mejl till VG.

Fick en Gullbarbie

Varje år delar Rädda Barnens ungdomsorganisation i Norge ut ett pris som går till den reklam- och medieaktör som de anser vara allra bäst på att få ungdomar att må dåligt över sig själva. I februari vann Ex on the Beach priset, vilket Isaac Elstad Røssnes på organisationens pressavdelning menar är en tydlig markör mot "sexpressen" som kommer med programmet.

Hanne McBride som är kommunikationsdirektör på Warner Bros. Discovery, sade då att de "stöttar ungdomar som vågar säga ifrån", men att de inte håller med om alla premisser som organisationen har lagt fram.

– Vi har haft ett bra möte med dem som jag tror och hoppas att båda parter uppskattar, ska McBride senare ha sagt enligt VG.

Att Norge tar tillbaka "Ex on the Beach" väcker förstås frågan om hur Discovery planerar att göra i Sverige. Än så länge finns det inga konkreta uppgifter om att programmet skulle vara på väg tillbaka här. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL