De gästar första avsnittet av BIANCA säsong 3 – fotbollsstjärnan på plats

Discovery+ höjer priserna – så mycket kostar abonnemangen

  • Discovery+
Eric Diedrichs
06 oktober 2023 kl. 09:10

Blir 20 procent dyrare

Nu meddelar discovery+ att de höjer priserna och detta i samband med nästa faktureringsperiod. Här kan du läsa om hur mycket de olika abonnemangsformerna kommer att kosta.

I linje med de flesta marknader sätter inflationen även sina spår i streamingbranschen. Abonnemangen blir dyrare och aktörerna färre. Tidigare i år lades exempelvis LionsGate+ ned och längre fram kommer discovery+ och HBO Max slås ihop i den nya tjänsten Max. Innan dess meddelar nu Dplay Entertainment Limited att vissa abonnemangsformer hos discovery+ kommer att bli dyrare.

"Vi höjer månadspriset till följd av högre kostnader för förvärv, skapande av innehåll och produktutveckling för att göra det möjligt för oss att fortsätta investera i det kvalitativa innehåll och de produktupplevelser som vi strävar efter att ge våra kunder," skriver de i ett officiellt utlåtande. 

Discovery höjer priserna
Nu blir det dyrare att ta del av "Alla mot alla" på discovery+. Foto: discovery+

Discovery+ höjer priserna – så mycket kostar abonnemanget

Det är inte alla abonnemangsformer som kommer att kosta mera, de som i dagsläget är drabbade är tjänstens underhållningspaket. Nedan följer de nya priserna följt av det gamla priset som skrivs ut i parentes.

Så mycket kostar abonnemangen som drabbas:

  • Underhållning (med reklam): 59 kr/mån (49 kr/mån)
  • Discovery+ underhållning: 109 kr/mån (89 kr/mån)

Övriga abonnemangsformer hos discovery+:

  • Underhållning + TV: 149 kr/mån
  • Sport: 179 kr/mån
  • Sport premium: 349 kr/mån
  • Sport premium + TV4 sport: 549 kr/mån

Höjningen på abonnemangsformen discovery+ underhållning ligger på 22 procent. Filmtopp håller dig uppdaterad om de andra abonnemangsformerna påverkas framöver. Här kan du se priserna på alla abonnemangsformer hos discovery+.

NÄSTA ARTIKEL