Antonija Mandirs chock i Kompani Svan: Jag vill inte vara här

Antonija Mandirs chock i Kompani Svan: "Jag vill inte vara här"

  • Discovery+
Moa  Andersson
11 september 2023 kl. 21:00

Den stora chocken på logementet i Kompani Svan

Det är dags för tio kända svenskar att påbörja sin resa som rekryter i Gunde Svans kompani, men det blir inte riktigt som vissa av rekryterna har tänkt sig. En som chockas av vad hon har gett sig in i är Antonija Mandir.

I dag är det premiär för den andra säsongen av Kompani Svan, där tio kända svenskar börjar som rekryter i Gunde Svans kompani. De testas i uthållighet, styrka och intelligens. Tillsammans med Gunde Svan, Mikael Tornving och svensk militär tränas de på ett boot camp. För att ha militär disciplin krävs en vilja av stål – och blod, svett och tårar.

– Det här kommer bli tufft för många av dem, säger Gunde.

Antonija Mandir i Kompani Svan
En chockad Antonija Mandir. Foto: Kanal 5 och Discovery+

Den stora chocken på logementet

Youtube- och tv-profilen Antonija Mandirs första tanke när hon kommer in på logementet är vad det är för fängelse hon hamnat i. Hon menar att våningssängarna ser ut att vara gjorda utav stål med extremt tunna madrasser som har gamla kissfläckar på.

– Det är jättekonstiga känslor, men det första jag tänker är att jag inte vill vara här, säger Antonija. 

Det är inte en lika stor chock för Rickard Olsson som för Antonija. För honom är det en större chock att allt är sig likt som när han gjorde lumpen för 37 år sedan. Han förklarar att det känns som att komma tillbaka till 1986 när han kommer in till logementet – det är samma säng som han har legat i på I14 i Gävle. Den enda skillnaden är att sängen nu har flyttat ner till Kvarn. 

– Allt är identiskt, det är helt otroligt att ingenting har hänt på så enormt många år, förklarar Rickard. 

Markus Granseth i Kompani Svan
Markus Granseth. Foto: Kanal 5 och Discovery+

"Kan bli vilda nätter"

Många av rekryterna undrar hur det egentligen ska gå att sova på logementet. Dante Zia har inte sovit i några liknande sängar sedan han backpackade i Mexiko. Han hoppas att det finns mindre vägglöss här än vad det gjorde under hans resa i Centralamerika.

– Vi är tio stycken vildhjärnor nu som ska in i två logement, en stor mix av människor som ska sova tillsammans. Jag tror att det kan bli vilda nätter alltså, säger Markus Granseth.

Premiäravsnittet av Kompani Svan ser du på Kanal 5 och Discovery+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL