TIPS: I kväll kan du se Liam Neeson i hans mest ikoniska roll

Den kommande Nakna Pistolen med Liam Neeson – premiärdatum är nu satt

Johan Samuelsson Krantz
Uppdaterad kl. 13:02 | Publicerad 29 februari 2024 kl. 13:02

Liam Neeson tar över – den nakna pistolen får nytt liv

Från action till komedi, Liam Neeson gör en oväntad karriärsväng med Den nakna pistolen-rebooten. Nu har premiärdatumet till sist annonserats ut.

Den kommande Den nakna pistolen rebooten har enligt Variety nu fått sitt premiärdatum. Regissören till den nya filmen är Akiva Schaffer (Hot Rod, 2007). Schaffer är kanske mest känd för sitt arbete som medlem av den banbrytande komedigruppen The Lonely Island

I huvudrollen som karaktären Lt. Frank Drebin – som tidigare har gjorts av den legendariska Leslie Nielsen – kommer denna gång att göras av Liam Neeson (Taken, 2007). Neeson är den enda bekräftade skådespelaren hittills i projektet.

Projektet har en lovande kreativ grupp inklusive Schaffer, samt författarduon Dan Gregor och Doug Mand, och producenten Seth MacFarlane. Händelserna för denna omstart av Den nakna pistolen ägde rum redan 2021, när MacFarlane övertygade Liam Neeson att vara en del av projektet. Paramount har försökt få franchisen att återuppstå så sent som från 2013.

Den kommande Nakna Pistolen med Liam Neeson – premiärdatum är nu satt
Foto: United International Pictures.

Hur kommer Liam Neeson att tolka sin karaktär?

Paramount Pictures har nu tagit stora steg framåt i utvecklingen av denna efterlängtade reboot. Det är ännu oklart om filmen kommer att följa i fotspåren av Leslie Nielsens karaktär eller om Neeson kommer att spela en ny version av Lt. Frank Drebin. Båda dessa möjligheter skulle passa in i denna omarbetning av en av de mest kända satiriska screwball-komedi-franchiserna som producerats genom åren.

Filmen är planerad att släppas den 12 juli 2025 och förväntas bli en hyllning till den klassiska komedifilmen från 1988.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL