Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Joakim Lundell vinnare på Guldbaggegalan – Feed vann publikens pris

Den bästa skräckfilmen enligt Joakim Lundell: "Får kalla kårar"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 augusti 2023

Filmen som ger både Jocke och Jonna mardrömmar

Det är tydligt att Joakim Lundell vill bli nästa stora skräckfilmsmakare, men vilken är den bästa rysare enligt han själv? I en intervju med Filmtopp svarar han på saken.

Joakim Lundell fick se sin första skräckfilm Feed vinna publikens pris på Guldbaggegalan. Nu är han aktuell med sitt andra verk, Canceled, som lockar tittare till landets biografer. Joakim är ambitiös med sitt skapande och hoppas nå höga höjder inom genren. Så vad har han för förebild? I vårt samtal med honom kommer vi närmare svaret på den frågan. 

I samband med den senaste säsongen av Spökjakt fick Filmtopp nöjet att prata med både Joakim och hans hustru Jonna. De kunde då avslöja att den femte säsongen spelas in i Conjuring-huset. Att åtminstone Joakim älskar skräck råder det inga tvivel om, och förutom snack om deras populära serie tog vi tillfället att kolla med honom vilken som är den bästa skräckfilmen i hans bok.

Joakim Lundell avslöjar sin favoritskräckfilm

Ja, skräck ligger uppenbarligen paret Lundell nära om hjärtat, men vilken är egentligen rysaren som lyckas bäst med att ge dem kalla kårar? Joakim behövde inte tänka länge innan han lyfter fram en film från 2012 med Ethan Hawke i huvudrollen.

Sinister tycker jag är väldigt bra, säger Jocke, och Jonna håller med honom. Den är faktiskt riktigt läskig. Det är många gånger man verkligen får kalla kårar, fortsätter han.

Joakim är dock mindre nöjd över att rysaren fick en uppföljare 2015 eftersom han tycker dess blotta existens går emot hela premissen som den första filmen bygger på. Vår nya svenska skräckkung verkar inte vara ensam om den åsikten – Sinister 2 sågades rejält i samband med sin premiär och har i skrivande stund blygsamma 32 i Metascore.

För Jonna har det blivit mindre skräckfilmstittande sedan hon blev förälder.

– Jag vågar inte kolla på så mycket skräck efter att jag fått barn. Jag drömmer så mycket mardrömmar och skit. Annars är det enda jag har velat titta på skräck, säger Jonna.

Se hela Filmtopps intervju med Jocke och Jonna här:

NÄSTA ARTIKEL