Harry Potter-gänget återförenas i TV-special

”Den bästa Harry Potter-filmen” enligt Daniel Radcliffe

Axel Diedrichs
Uppdaterad 10 mars 2024 kl. 10:03 | Publicerad 06 september 2022 kl. 04:09

"Få väljer den som sin favorit"

I en intervju som kommit upp till ytan berättar Daniel Radcliffe vilken som hans favorit av alla Harry Potter-filmer.

Under tio års tid var Daniel Radcliffe ansiktet utåt för en av tidernas mest älskade filmserier i Harry Potter. De trollband både kritiker och sin publik, och tillsammans omsatte de otroliga 7,7 miljarder dollar i biointäkter. Med så många bra filmer är det av naturliga skäl svårt att välja sin favorit – de tenderar att kunna skifta mellan varje maraton. Därför kommer det inte som någon större att Radcliffe när han får frågan om vilken som är hans favorit har två svar. 

"Den bästa Harry Potter-filmen" enligt Daniel Radcliffe
Foto: Warner Bros.

”Den bästa Harry Potter-filmen” enligt Daniel Radcliffe

I en intervju med Wired som börjat surra på nätet igen avslöjar Daniel Radcliffe vilken han anser vara den bästa Harry Potter-filmen. 

– Den femte, som inte är någon de flesta nämner som sin favorit, säger han.

Hans motivering lyder följande:

– Jag fick jobba en massa med Gary Oldman på den. Och jag var lite äldre när vi gjorde den (än Fången från Azkaban) så jag kunde uppskatta det mer. 

Vidare väljer Radcliffe den filmen han helst skulle sätta sig och kolla på, och kommer fram till att det är den sista, Dödsrelikerna – Del 2, uppger tidningen Insider.

Många håller med stjärnan om att Dödsrelikerna – Del 2 är den bästa i serien. Filmen är den med både högst användarbetyg på IMDb (8.1/10) och kritikersnitt på Metacritic (85/100).

Karriären efter Harry Potter

Sedan succén med Harry Potter har Daniel Radcliffe valt att ta sig an flera roliga filmer som inneburit otippade roller. I hyllade Swiss Army Man spelar han ett pruttande lik och i Guns Akimbo vaknar han upp med pistoler till händer i rollen som gamer och actionhjälte. Senast såg vi honom i Weird: The Al Yankovic Story där han porträtterar komikern och artisten Alfred Matthew "Weird Al" Yankovic. Rollen gav honom hans första Emmynominering. 

På kort sikt har Radcliffe inga kommande projekt, men han är aktuell med den nya dokumentären The Boy Who LivedHBO Max. Den handlar om stuntmannen han hade under Harry Potter-tiden, David Holmes, som blev förlamad i en olycka på set. 

Mer läsning:

 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL