Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bäckström

Deckarserien "Bäckström" slår rekord

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 april 2020

C Mores bästa premiär någonsin.

Deckardramat "Bäckström" med Kjell Bergqvist slår rekord. Serien, som baseras på Leif G.W. Perssons böcker, hade den bästa premiären någonsin på C More.

Kriminaldramat "Bäckström" med Kjell Bergqvist i huvudrollen älskas av tittarna. Efter två veckor på C More står det klart att seriens premiär är den mest framgångsrika på C More någonsin. Detta meddelar streamingtjänsten i ett pressmeddelande. Konsumtionen av serien är rekordstor, samtidigt som en betydande tillströmning av nya användare till C More sker.

– Det är förstås väldigt roligt att så många har börjat följa den odräglige och korrupta konstapeln Evert Bäckström. Skulle vi fråga karaktären Bäckström skulle han nog ta åt sig äran helt och hållet själv - han är ju oumbärlig för mänskligheten! Jag själv konstaterar att Bäckström är en serie som bjuder på klassiskt kriminaldrama med en twist av humor och komik - och det verkar publiken gilla, säger Kjell Bergqvist som spelar huvudkaraktären Evert Bäckström.

MER LÄSNING:
Filmtopps recension av "Bäckström"
C More släpper fyra nya Beck-filmer 2020

Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More, gläds åt att så många tittare har hittat till Bäckström.

– Bäckström har haft en otroligt stark start på C More, så pass stark att premiären alltså är vår mest framgångsrika hittills. Aldrig har så många användare bänkat sig framför en av våra serier på så kort tid. Det är ett styrkebesked av Kjell Bergqvist och resten av Bäckström-gänget som har lyckats skapa ett kriminaldrama med en varm och humoristisk ton. Detta gör serien helt unik i sin genre. I tider som dessa behövs tv som samlar Sverige mer än någonsin, och vi är stolta och glada att C More och TV4 erbjuder just det.

Bäckström är en ny originalserie i sex delar som hade premiär på C More den 23 mars. Första avsnittet premiärvisas på TV4 på tisdag den 7 april klockan 21.00.

Bäckström bygger på Leif GW Perssons böcker om den kontroversielle och självgode mordutredaren Evert Bäckström. Bäckström måste jobba i uppförsbacke när ett kvinnokranium hittas i skärgården, och mysteriet bara växer när offrets identitet klarläggs. I rollistan syns bland andra Kjell Bergqvist, Agnes Lindström Bolmgren, Helen Sjöholm, Elvis Stegmar, Livia Millhagen, Linus Wahlgren, Jens Hultén, Johan Widerberg, Pekka Strang, Filip Berg och Peshang Rad.

NÄSTA ARTIKEL