Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Dear Evan Hansen hade världspremiär i Toronto

Dear Evan Hansen hade världspremiär i Toronto

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 september 2021

Broadwaymusikalen “Dear Evan Hansen” har blivit film, och visades för första gången på Toronto Film Festival

Toronto Film festival inleddes torsdag kväll med premiärvisning av “Dear Evan Hansen”. Den filmatiserade musikalen har möts med blandade åsikter då vissa anser att övergången till skärmen gått sömlöst, medan andra anser att den är en frustrerande upplevelse.

MER LÄSNING:

Dear Evan Hansen hade premiär som musikal redan 10 Juli 2015, och kom till Broadway 2016. På Tony Awards 2017 vann musikalen 6 av sina 9 nomineringar, bland annat vann Ben Platt för “bästa skådespelare i ledande roll i musikal”. I slutet av 2018 bestämde sig Universal Studios att göra en film av musikalen.  

Filmen hade sin världspremiär torsdag kväll i Kanada. Variety rapporterar att publiken kramade om varann, torkade tårar och delade skratt i en känslofylld första visning. Efter filmens slut kom skådespelare och filmskapare upp på scen. Då fick Ben Platt, huvudrollen i både musikalen och filmen, en stående ovation. 

Trots publikens positiva reaktion på plats har bland annat Deadline sågat filmen. De påstår att den “står närmre Rob Marshalls Into the Woods (en filmatiserad Broadwaymusikal), alltså är den hemsk”. De anser att skådespelarna är bra på att sjunga men att berättelsen har för många problem som inte kan ignoreras bara för underhållningens skull. 

“Det är en oåterkalleligt problematisk film som manipulerar publiken genom att tvinga dem att känna sympati för en patologisk lögnare vars egen mentala sjukdom utnyttjas.”

Man kan hoppas att svenska publiken har en reaktion mer lik publiken i Toronto när "Dear Evan Hansen" släpps på biografer 5 november.

NÄSTA ARTIKEL