Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
De ska vinna Petra Medes kärlek i Min historiska pojkvän

De ska vinna Petra Medes kärlek i Min historiska pojkvän

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 september 2021

Kommer Mede att hitta den perfekta mannen?

Den 30:e september är det premiär för Min historiska pojkvän säsong 1. I det nya underhållningsprogram på TV4 reser Petra Mede tillbaka i tiden för att hitta sitt livs kärlek. Här är de som gör upp om hennes långvariga kärlek.

MER LÄSNING:

Nästa torsdag släpps det första avsnittet av den nya serien Min historiska pojkvänTV4. Berättelsen som följer Petra Medes jakt på kärleken i en historisk tid tar avstamp i 1300-talet. Hon kommer att träffa en potentiell livspartner per tidsepok för att till slut välja den rätta av dem. Utöver att kastas mellan de olika kärleksrelationerna är tanken att tittaren även ska lära sig en del om vår historia.

I det första avsnittet träffar Mede en stor romantisk riddare (spelad av Simon J. Berger) som tycks ha precis allting hon letar efter. Men snart blir han illa tvungen att bege sig ut på ett korståg. När vi kastas in i 1500-talet är det istället en konflikträdd talsfogd (Jonatan Unge) hon träffar. Han kämpar med att driva in stålar från bönderna i deras omgivning och frågan är om Mede kan vara det stöd han behöver för att våga utmana och vinna deras respekt.

Under 1600-talseran är det en bokbindargesäll (Jonas Malmsjö) som stoltserar med sin utsökta kostym och hoppas på att den ska charma över Mede. Århundradet därpå är det istället en lat adelsman i fokus (Gustaf Hammarsten), som istället Mede faller för. Men är det hållbart i längden att umgås med en slacker? Likaså fattar hon även tycke för en ung älskare spelad av Willam Spetz. Under 1800-talet träffar hon bonden Sven (Olof Wrestling) som gör allt i sin makt för att få henne att förälska sig i honom, men det visar sig vara lättare sagt än gjort. 

De ska hjälpa Petra Mede hitta kärleken i Min historiska pojkvän

Ja, det dyker upp många potentiella livspartners i Medes jakt på det perfekta äktenskapet. Därför har hon hjälp av en historiker vid namn Britta Planck och en psykolog, Björn Hedensjö. Tillsammans kommer de med tips och råd för att underlätta hennes stora sökande.

Ämnen som tas upp i denna nya serie är problem runt olika ideal och förväntningar, men också otrohetsaffärer och kampen förhållanden på långdistans tenderar att vara.

Min historiska pojkvän säsong 1 släpps 30 september på TV4 och TV4 Play. Den består av sammanlagt sex avsnitt.

NÄSTA ARTIKEL