De okända porrfilmerna som Nintendo äger rättigheterna till

De okända porrfilmerna som Nintendo äger rättigheterna till

Ivar Sandberg
Uppdaterad 24 juni 2024 kl. 16:40 | Publicerad 23 juni 2024 kl. 14:00

Super Hornio och Squeegie

Framgång har ofta en baksida, något som det familjevänliga spelföretaget Nintendo blivit varse om genom åren. Nintendos succé har på omvägar lett till att de bland annat blivit rättighetsinnehavare till porrfilmer.

Det japanska spelföretaget Nintendo är känt för sina familjevänliga och roliga spel som vem som helst kan spela. Förra året blev det också stor filmsuccé med Super Mario Bros. Filmen. Men allt i företagets historia är dock inte rumsrent, vilket vi kommer gå till botten med i den här artikeln.

De okända porrfilmerna som Nintendo äger rättigheterna till
"Nintendo äger vad för filmer sa du?". Foto: UIP.

Nintendos okända porrfilmer

Den nya Super Mario-filmen som släpptes förra året blev som sagt en framgångssaga, men detsamma kan inte riktigt sägas om långfilmen som kom ut 1993. Floppen gjorde Nintendo extremt försiktiga med rättigheterna till sina skapelser och bevarande av sitt varumärkes status, vilket ledde till att det dröjde årtionden innan Hollywood fick göra nya samarbeten med spelföretaget.

Faktum är att Nintendo ska ha blivit så beskyddande över sitt varumärke att de till och med köpte upp två parodifilmer som de var rädda skulle kunna skada företagets image. Dessa två parodier råkade dessutom vara porrfilmer, Super Hornio Brothers och uppföljaren Super Hornio Brothers 2. Nintendo köpte helt enkelt rättigheterna till de två filmerna för att förhindra dem från att se dagens ljus. 

I filmerna får vi följa bröderna Squeegie Hornio och Ornio Hornio som måste rädda en prinsessa från den onde King Pooper. Huvudrollen i filmerna spelades av den mustaschprydde porrfilmsskådespelaren Ron Jeremy.

Länge ryktades de två porrfilmerna bara vara en myt, eftersom ingen hade sett dem, men sedan avslöjades det att Nintendo hade köpt upp dem bara för att begrava dem. Under dagens internetera finns det dessutom bevis online på att filmerna existerar.

Nintendo grundades redan på slutet av 1880-talet och har bitvis haft en stökig historia, med bland annat kopplingar till yakuzan. Mer om det en annan gång...

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL