The Emoji Movie 2

7 filmtips för dig som gillar Super Mario Bros. Filmen

Sofie Landgren
11 april 2023 kl. 18:00

Sevärda filmer med speltema

Ingen har väl missat premiären av succéfilmen "Super Mario Bros. Filmen"? Här har vi skräddarsytt en lista för dig som inte får nog av fartfyllda äventyr med animerade spelreferenser!

Angry Birds
Foto: Sony Pictures Motion Picture Group.

The Angry Birds Movie (2016)

Det finns en ö där bara glada fåglar som inte kan flyga bor. Eller nästan bara glada fåglar åtminstone. I detta paradis har Red, Chuck och Bomb alltid varit outsiders. Men när ön plötsligt invaderas av mystiska gröna grisar är det upp till trion att lista ut vad inkräktarna egentligen är ute efter.

The Angry Birds Movie är en finsk-amerikansk animerad komedifilm från 2016 som är baserad på spelserien Angry Birds.

Här kan du se var "The Angry Birds Movie" finns att streama.

Röjar-Ralf kraschar internet
Foto: Walt Disney Studios Home Entertainment AB.

Röjar-Ralf (2012)

Röjar-Ralf är skurken i ett tv-spel som längtar efter att få vara hjälte. Så när ett nytt spel lanseras smyger han in i det för att uppfylla sin dröm. Men allt går åt skogen när han av en olyckshändelse råkar släppa lös en dödlig fiende.

Här kan du se var "Röjar-Ralf" finns att streama.

The Emoji Movie
Foto: Sony Pictures.

The Emoji Movie (2017)

Det här animerade äventyret tar dig med till en hemlig värld, inuti din smartphone. Gömd i meddelande-appen ligger Textopolis, en pulserande storstad där alla dina favorit-emojis bor. I denna värld har alla invånare enbart ett ansiktsuttyck – alla utom Gene, en uttrycksfull emoji född utan filter och med förmågan att visa en rad olika känslor. Men Gene vill bara vara som alla andra. Tillsammans med vännerna Hi-5 och Jailbreak ger han sig ut på en app-täcktsfärd genom telefonens olika program på jakt efter koden som kan fixa honom. När en stor fara plötsligt uppenbarar sig blir det upp till de tre vännerna att försöka rädda hela telefonen innan den raderas för alltid.

Här kan du se var "The Emoji Movie" finns att streama.

Sonic the Hedgehog
Foto: Paramount Pictures.

Sonic the Hedgehog (2020)

Sonic the Hedgehog är en tv-spelsbaserad film om den blåfärgade igelkotten Sonic som bland annat är känd för sin extrema snabbhet.

Sonic försöker hantera det märkliga livet på jorden tillsammans med sin nyfunna, mänskliga bästa vän Tom Wachowski. Sonic och Tom samarbetar för att försöka stoppa den skurkaktige doktor Ivo Robotnik från att fånga Sonic och använda hans enorma krafter för att ta över världen.

Här kan du se var "Sonic the Hedgehog" finns att streama.

Lego Filmen
Foto: 20th Century Fox.

 

Lego-filmen (2014)

Emmet är en högst vanlig minifigur som alltid följt alla regler. Hans liv förändras totalt när han plötsligt anses vara en ytterst extraordinär mästerbyggare som är utvald till att rädda världen. Han slår följe med ett gäng främlingar och tillsammans ger de sig av på en episk och galen resa för att stoppa en ondskefull tyrann. Något som Emmet är hopplöst oförberedd på.

Här kan du se var "Lego-filmen" finns att streama.

Free Guy
Foto: 20th Century Studios.

Free Guy (2021)

Banktjänstemannen Guy lever livets glada dagar i staden Free City, tills han en dag upptäcker att han i själva verket är en bakgrundskaraktär i ett tv-spel och att utvecklarna av hans värld nu hotar att stänga ner spelet. I en värld helt utan gränser är Guy fast besluten att rädda sin värld på sitt sätt, innan det är för sent.

Här kan du se var "Free Guy" finns att streama.

Filmen Pikachu
Foto: Warner Bros. Pictures, Tōhō.

Pokémon: Detective Pikachu (2019)

Efter privatdetektiven Harry Goodmans mystiska försvinnande försöker hans son Tim ta reda på vad som hänt. Till sin hjälp har han den hysteriskt roliga och gulliga superdetektiven Pikachu. Tillsammans ger de sig ut på ett fartfyllt äventyr genom Ryme Citys neonbelysta gator för att lösa mysteriet. På vägen avslöjar de en ondskefull plan som hotar hela Pokémon-universumet.

Här kan du se vart "Pokémon: Detective Pikachu" finns att streama.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL