Nu på bio

Det senaste på biofronten!

De mest sedda tv-programmen i USA 2020-21

De mest sedda tv-programmen i USA 2020-21

Matilda Lindblom | Nyhet
26 maj 2021
Matilda Lindblom | Nyhet
26 maj 2021

Variety har listat de 100 populäraste tv-programmen under pandemin.

Tv-tittandet har minskat en hel del även i USA, men somliga tv-serier som "This Is Us" och "Grey's Anatomy" samt realityserier lockade ändå en hel del tittare under 2020-2021.

Variety har summerat tv-året 2020-21 genom att utgå från de mest sedda tv-programmen bland 18-49-åringar, samt de med högst Nielsen rating.

Även om tv-tittandet på traditionella tv-kanaler har minskat rejält finns det ändå en del tv-program som fortfarande drar en stor publik. Den amerikanska fotbollens NFL-program toppar de tre första platserna på listan. Enligt rankingen och tittarsiffrorna bland 18-49-åringarnas är det den populära serien This Is Us som landar fjärdeplatsen, tätt följd av The Masked Singer.

På sjätteplats ligger långköraren Grey's Anatomy, som följs upp av ännu ett NFL-program. Serien Equalizer tar sig in på åttonde plats.

Det visade sig vara ett lyckat drag av CBS att låta Queen Latifahs nya serie Equalizer ha premiär efter Super Bowl LV – en strategi som inte utnyttjats sedan mitten av 1990-talet, eftersom program som kommer efter det stora idrottsevenemanget tidigare har floppat ganska stort. Men Equalizer visade sig vara ett undantag och hela 20,4 miljoner tittare såg premiären, som fortsatte hålla stadiga tittarsiffror under hela första säsongen. 

Chicago-serierna Chicago Fire, Chicago P.D. och Chicago Med har också hållit ganska stadiga tittarsiffror och landar precis utanför topp tio på rankingen.

Sämre går det för komediserier, mycket på grund av att halvtimmesprogrammen blir färre i antal. Endast tre komediserier är med i topp 30: Young SheldonThe Conners och The Neighborhood. Räknar man med de två avsnitten som har kommit av den animerade komediserien South Park är det fyra komediserier i topp 30. 

Sist på listan över de hundra mest sedda tv-programmen under 2020-21 är 90 Day Fiancé. Men Variety skriver att det trots allt går väldigt bra för realityserien och dess olika varianter, som 90 Day Fiancé: The Other Way.  

Kanalerna i USA som det går bäst för är CBS, NBC och ABC när det kommer till tittarsiffror. CBS har slagits på 6+ miljarder gånger, NBC 5+ miljarder gånger och ABC med 4+ miljarder tittare.

VIDARE LÄSNING:
De mest sedda tv-programmen i Sverige 2020
Svensk film i siffror – filmåret 2020

NÄSTA ARTIKEL