Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Mest sedda

De mest sedda TV-programmen i Sverige 2020

Kristian Andersson | Nyhet
28 januari 2021
Kristian Andersson | Nyhet
28 januari 2021

Så många kollade Kalle Ankas jul och Mello..

Nyligen släpptes MMS sin rapport där de bland annat presenterar de TV program som setts mest under året som gått, du kanske blir förvånad?

Kalle anka

Det är MMS organisationen som mäter tittandet på program, klipp och reklam på TV och online. Nyligen släppte de sin rapport över de mest sedda TV-programmen under året 2020.

På förstaplatserna hittar vi program som Kalle Anka och hans vänner firar jul med sina 4,5 miljoner tittare därefter kommer Melodifestivalen med 3,2 miljoner. Därefter kommer programmet På spåret. Du ser de mest tittade programmen på bilden här nedan.

SVT Play står för de mest kollade online programmet och det är årets julkalendern Mirakel med hela 2,3 miljoner tittare.

MMS gör mätningar på kanaler som SVT, TV4, Discovery Network, UR, Aftonbladet, Expressen och PlayAd. Detta betyder alltså att de inte mäter streamingtjänster så som Netflix, Disney+, HBO, Apple TV+.

De senaste åren har streamingen ökat markant. Många av de större media organisationer har nu sina egna tjänster eller håller på att utveckla. För en tid sedan kunde vi bland annat läsa om Paramount som kommer med sin tjänst Paramount+.

Läs också om de mest googleade serierna!

Hur många streamingtjänster har du konto hos?

Scrolla vidare för mer nyheter -->

NÄSTA ARTIKEL