Nu på bio

Det senaste på biofronten!

David Lynch nöjd med alla sina filmer – förutom Dune

David Lynch nöjd med alla sina filmer – förutom Dune

Kristian Andersson | Nyhet
25 juni 2020
Kristian Andersson | Nyhet
25 juni 2020

Regissören inte nöjd med sin stora fantasy-film.

David Lynch har bland annat gjort "Twin Peaks", "Blue Velvet" och "Mulholland Drive". Nu berättar han att han är nöjd med alla sina projekt, förutom filmen "Dune".

Under den rådande COVID-19 krisen har stilbildande regissören David Lynch florerat en hel del på YouTube. På kanalen David Lynch Theater svarar han på nyfikna filmskapares frågor, och i dagarna publicerades ett klipp där han delar med sig av den enda film han inte är stolt över. 

– Jag är stolt över allt jag gjort, förutom filmen Dune, säger Lynch. 

Han förklarar inte vidare vad han är besviken på med filmen. I en intervju med Deadline 2018 berättade han följande: 

– Jag dog två gånger med Dune. Jag hade inte det sista ordet om själva produktionen och så floppade filmens biljettförsäljning. 

Det var 1984 som Lynch gjorde film på Frank Herberts fantasyroman Dune. Filmen har blott 6.5/10 i betyg på IMDb och 40/100 i internationella kritikers snittbetyg. 

18 december släpps nästa bioversion på "Dune", den här gången regisserad av Denis Vileneuves, som senaste gjorde "Blade Runner 2049". I den filmen ser vi bland andra Oscar Isaac och svenska stjärnorna Stellan Skarsgård & Rebecca Ferguson. För mer läsning om filmen, klicka här.

Fortsätt scrolla för fler nyheter! 

NÄSTA ARTIKEL