Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Dune blir två filmer

Dune blir två filmer

Kristian Andersson | Nyhet
26 april 2019
Kristian Andersson | Nyhet
26 april 2019

"Planen är att göra två delar"

Foto: Legendary Pictures – Dune. 

Produktionsbolaget Legendary Pictures berättar att kommande Dune är så pass lång att de vill dela upp den i två delar, precis som de gjort med Stephen Kings "Det".

Filmens regissör Denis Villeneuve jobbar just nu på Dune som är en adaption på författaren Frank Herberts mycket omtyckta bok. Men Dune-trilogin är ganska lång och motsvarar cirka tusen sidor. Det är därför man vill dela upp filmen i två delar och få med sig allt eller det viktigaste. Legendary Pictures kommer alltså att göra samma som de gjort på populära skräckfilmen Det.

Läs mer om skurken Stellan Skarsgård spelar i filmen!

Legendarys VD Joshua Grode berättar följande för The Hollywood Reporter:

Det är planen att göra två filmer. Det finns bakgrundsstory i boken som vi förlängde. Också, när du läser boken känner du att det finns tillfälle att stoppa filmen innan boken tar slut.

Villeneuve har lyckat samla många väldigt duktiga skådespelare till projektet, några av dem är; Timothee Chalmet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skargård, Dave Bautista,Zendaya, Davis Dastmalchian, Stephen Henderson, Charlotte Rampling, Jason Momoa och Javier Bardem.

Se Josh Brolin i hårdträning inför rollen i Dune!

Första "Dune" har premiär 20 november 2020 i USA.

Har du läst Frank Herberts "Dune" och i så fall vad tyckte du?

NÄSTA ARTIKEL