Kolla in den läckra postern till Hammarskjöld med Mikael Persbrandt

Juldagen bio 2023 – alla premiärer!

Sofie Landgren
06 december 2023 kl. 14:12
ANNONS
ANNONS

Storfilmerna med premiär på årets största biodag

Att många har som tradition att gå på bio under självaste juldagen är allmänt känt, men vilka filmer som är årets "juldagsfilmer" 2023 är det inte alla som har koll på. Filmtopp har gjort en sammanställning över samtliga filmer som har biopremiär den 25 december.

Kolla in den läckra postern till Hammarskjöld med Mikael Persbrandt
Foto: Nordisk Film AB.

Hammarskjöld – biopremiär 25 december 2023

Mikael Persbrandt är äntligen tillbaka på vita duken, den här gången som självaste Dag Hammarskjöld.

Året är 1961 och Dag Hammarskjöld har ett år kvar på sin post som FN:s generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det kalla kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra.

Ett sista race (2023)
Foto: SF Studios.

Ett sista race – biopremiär 25 december 2023

Svensk actionkomedi med bland annat David Hellenius och Malin Åkerman i rollerna.

Streetracing-legenden Dennis som levt hela sitt liv på fel sida om lagen har nu bestämt sig för att börja leva det ansvarsfulla och stilla livet. Något som snart bryts upp när Dennis får reda på att hans dotter Hanna ska delta i ett race med sin nya kille Charlie. För att stoppa Hanna beger sig Dennis och hans ex-fru Tove ut på en resa för att hämta hem dottern. Det är början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige.

Det sista stoppet (2023)
Foto: Lucky Dogs.

Det sista stoppet – biopremiär 25 december 2023

Brittiskt drama med bland annat Timothy Spall, Phyllis Logan, Natalie Mitson i rollerna.
Orginaltitel: The Last Bus

Tom, en man på ålderns höst, vill hedra sin avlidna frus önskningar och ta hennes aska på en nostalgisk resa genom Storbritannien hela vägen till Land’s End där de först träffades. Under resans gång sker flera oväntade och inspirerande möten med människor som leder till nya intryck och insikter. Inom kort blir Tom ett välkänt namn genom nyheter och sociala medier och folk börjar följa hans resa.

Det är alltså tre större biopremiärer på juldagen, med "Hammarskjöld" och "Ett sista race" som sticker ut lite extra. Det är också en rad andra biofilmer som kommer ut under december och visas över mellandagarna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL