Därför klippte Tarantino bort sin favoritscen: "Grät varje gång"

Därför klippte Quentin Tarantino bort sin favoritscen: "Grät varje gång"

Filmtopp
17 juni 2023 kl. 14:06

Även en mästare måste stryka sina favoriter

För några år sedan fick vi ta del av Quentin Tarantinos senaste film "Once Upon a Time in Hollywood", men enligt regissören själv var han tvungen att lämna favoritscenen på klippgolvet.

Med i stort sett enbart hyllade filmer på sin repertoar och en alldeles egen stil har Quentin Tarantino blivit ett popkulturellt fenomen. Nu, som vi alla vet, filar han på vad sin tionde och sista film kan komma att handla om – den tionde om du räknar som Tarantino och inte inkluderar vare sig Death Proof, Kill Bill vol. 2 eller amatörfilmen My Best Friend's Wedding.

Att förväntningarna är höga är givetvis en underdrift, inte minst efter att hans senaste film Once Upon a Time in Hollywood (2019), fick ett lysande mottagande och två Oscarsstatyetter. Filmen, som utspelas i Drömfabriken anno 1969, flätar sömlöst ihop flera människoöden som leder till en hissnande upplösning. Men filmens allra bästa scen fick inte vara med.

Brad Pitt i Once Upon a Time in Hollywood.
Brad Pitt i Once Upon a Time in Hollywood. Foto: Sony Pictures

Tarantino var riktigt stolt över den bortklippta scenen

I en intervju med ReelBlend Podcast förklarar Tarantino varför den bästa scenen i Once Upon a Time in Hollywood  i vilken Brad Pitts karaktär, stuntmannen Rick Dalton, och en av tjejerna han träffar på Manson-ranschen, Trudi Fraser (Julia Butters), har ett emotionellt laddat telefonsamtal – inte fick vara med.

– Tanken på att scenen inte skulle vara med i filmen var ogreppbar. Det var min favoritscen i manuset, jag tror också att det var Leos favoritscen med. Vi grät. Det var den enda gången… Jag har blivit tårögd då och då när vi har filmat andra scener, men när vi gjorde denna… Jag menar, Julia grät varje gång vi gjorde den. Vi var riktigt stolta över den, säger Tarantino.

"Pulp Fiction"-regissören förklarar varför han i slutändan var tvungen att ta bort scenen:

– Anledningen till att den inte är med i filmen är en dubbelsidig sådan. Den kändes som ett avslutning på filmen, vilket faktiskt var okej i manuset eftersom att jag i det såg på allt som händer i februari som en del av en treaktare. Och att allt som händer under mordnatten som en sorts epilog. Men det var fel sätt att se på det. När vi började sätta ihop filmen var inte längre det som hände i augusti längre någon epilog, utan snarare den tredje akten. Vi måste se det på det viset. Det gick inte att backa från. Det var en fantastisk scen, men vi var tvungna att avsluta februari-delen så fort vi bara kunde. Och sedan, gå in i den tredje akten.

Trots att scenen klipptes bort har fortfarande "Once Upon a Time in Hollywood" en maffig speltid på 2 timmar och 41 minuter. Filmen släpptes även omskriven i romanformat av Tarantino själv.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL