Därför har Kate Winslet sin Oscar på toaletten

Därför har Kate Winslet sin Oscar på toaletten

Filmtopp
Uppdaterad 25 augusti 2022 kl. 07:08 | Publicerad 24 augusti 2022 kl. 20:08

Stärker bilden av henne som Hollywoods ödmjukaste stjärna

Vanligtvis hör statyetter hemma i prisskåpet där hemma, men så är inte fallet med Kate Winslet som ödmjukt nog har sin Oscar på toaletten. Anledningen till det hela gör bara saken ännu mer underbar.

Med flera stora dramaroller anses Kate Winslet vara en av de främsta skådespelarna av sin tid. Redan innan hon slog igenom brett med Titanic hade hon Oscarsnominerats för Sense and Sensibility och nu 46 år gammal har hon hela sju nomineringar på sitt CV att titta tillbaka på, varav en som skulle leda till vinst.

Det var för hennes roll i det försiktigt mysteriedrivna relationsdramat The Reader från 2008 som Winslet kammade hem den åtråvärda statyetten för Bästa kvinnliga huvudroll. Men var hamnade sedan det fysiska beviset på hennes otroliga förmåga som skådespelare? Jo, på muggen. Och anledningen stärker minsann hennes rykte som en av Hollwyoods mest jordnära profiler...

Därför har Kate Winslet sin Oscar på toaletten

Därför har Kate Winslet sin Oscar på toaletten
Kate Winslet och David Kross i "The Reader". Foto: The Weinstein Company.

En Oscarsvinst är högst förknippad med sitt tacktal, som vi genom åren fått se en hel del minnesvärda av. Kate Winslet har avslöjat att hon har sin hittills enda Oscar på toaletten och detta av följande anledning: hon vill att hennes familj, vänner och gäster ska kunna hålla i den för sig själva och ge tacktal till spegeln utan att känna sig självmedvetna. Om inte det är en omtänksam gest så vet vi inte vad som skulle vara det.

Nedan hittar du Kate Winslets tacktal från Oscarsgalan 2009:

Förra året vann stjärnan en Emmy för rollen i HBO-serien Mare of Easttown. Senast hon blev Oscarsnominerad var för rollen som Joanna Hoffman i biografin Steve Jobs från 2015. Men vi känner oss trygga med att förr eller senare kommer ha en till Oscar att placera på toaletten. Rimligtvis har hon ju fler än ett badrum där hon bor.

I december ser vi Winslet i efterlängtade "Avatar: The Way of Water".

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL