Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Daniel Radcliffe om knäppa skurkrollen i The Lost City

Daniel Radcliffe om knäppa skurkrollen i The Lost City

Filmtopp
Emma Nilsson | Nyhet
14 april 2022
Filmtopp
Emma Nilsson | Nyhet
14 april 2022

"De var glada över att få visa mig som sociopat"

Snart kommer äventyrsfilmen "The Lost City", där Daniel Radcliffe spelar en urflippad skurk. Inför premiären delar han med sig av sina tankar kring rollen.

I den nya filmen The Lost City spelar Daniel Radcliffe rollen som den excentriske miljardären Abigail Fairfax, som kidnappar författaren Loretta Sage spelad av Sandra Bullock. Detta gör han i hopp om att hon ska leda honom till den skatten i den forntida staden som hon skildrat i en av sina böcker. 

I en intervju med Empire berättar Radcliffe att han tror att regissörer ser på honom på två olika sätt. Antingen ser de bara honom som trollkarlen Harry Potter eller så vill de visa upp honom som något helt i motsats till det han gjort tidigare. Det råder inga tvivel om att rollen som Abigail tillhör den sistnämnda kategorin.

– Jag tror att regissörerna (Aaron och Adam Nee) var väldigt glada över att få visa mig som den här sociopatiska skurken. Men han är också en väldigt rolig skurk, för mig. Det är något så patetiskt med alla hans motiv, säger Radcliffe.

När Abigail kidnappar Loretta ser han inte sig själv som en skurk utan mer som en häftig upplevelse för henne. En sida hos karaktären som vann över Radcliffe när han läste manuset till filmen, och förstås att få arbeta med Bullock: 

– Det var en väldigt, väldigt rolig aspekt av den här karaktären för mig. Och bara att jobba med Sandra och Channing och få leka med dem i de scenerna. Att arbeta med just  Sandra var ett riktigt "nypa dig själv"-ögonblick, eftersom jag växte upp med att titta på henne och har varit ett fan av henne så länge.

Den 20 april kan du se Daniel Radcliffe i "The Lost City" som då släpps på svenska biografer.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL