Dagens tv-tips – älskad stoner-komedi med Seth Rogen

Dagens tv-tips – älskad stoner-komedi med Seth Rogen

Johan Samuelsson Krantz
31 januari 2024 kl. 06:01
ANNONS
ANNONS

Rogen och Franco i den blossande kultkomedin Pineapple Express – på tv i kväll

Golden Globe-nominerade James Franco och Seth Rogen tar dig med på en vild flykt i "Pineapple Express" – stoner-favoriten från 2008.

Seth Rogen har skapat sig en viss signatur när det kommer till vilka filmer han gärna medverkar i, även om han tagit ut svängarna betydligt mer de senaste åren, och följande film, som han även var med och skrev, är inget undantag.

Pineapple Express (2008) är en amerikansk stoner-actionkomedifilm regisserad av David Gordon Green, känd för Halloween (2018). Handlingen utspelar sig i Clark County och kretsar kring Rogens karaktär, delgivningsmannen Dale Denton, vars mjöl i påsen inte är alltför rent, och hans marijuana-återförsäljare Saul Silver, spelad av James Franco.

Saker och ting intensifieras då båda Dale blir vittne till ett mord och tvingas på flykt. I flykten fastnar även langaren Saul, och snart befinner de sig i en större knip än de någonsin hade kunnat föreställa sig.

Foto: Sony Pictures.

Stonerkomedin Pineapple Express – på TV6 i kväll

Filmen fick övervägande positiva recensioner och utvecklade sedan en kultstatus. Pineapple Express blev även en framgång ekonomiskt. Den tjänade in 102 miljoner dollar globalt på en budget på 26 miljoner dollar.

Francos prestation i filmen ledde till en Golden Globe-nominering. Pineapple Express har blivit känd som en prominent film inom stoner-komedigenren och har behållit sin popularitet över åren. Ta till vara på möjligheten för lite skratt till denna knasiga komedi med Seth Rogen i spetsen.

Pineapple Express går på linjär tv på TV6 ikväll klockan 21.00

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL